Banner ipc website

ETW Hercertificering/Verdiepingsdag - Hercertificering Wettelijke natuurbescherming (niv. 2) én Hout onder spanning

Kies een onderdeel

Algemeen

In één dag twee verschillende interessante onderwerpen volgen met als resultaat dat je certificaat van Stadswerk verlengt wordt. 

Wanneer je in het bezit bent van een Stadswerk certificaat Wettelijke Natuurbescherming Bestendig Beheer | niveau 1 of 2, dan heb je te maken met een hercertificeringplicht. Middels deze bijeenkomst van een halve dag verleng je je Wettelijke natuurbescherming certificaat BB2 met 3 jaar. 

Sinds januari 2024 is de Omgevingswet van kracht, dit heeft gevolgen voor jouw Stadswerk Certificaat. Laat je informeren in deze training over de gevolgen hievan. 

In de training “hout onder spanning” krijg je te maken met gesimuleerde opstellingen van stammen die sterk onder spanning staan. Hier leer je speciale zaagtechnieken toe te passen die het splijten van hout en klemmen van de zaag voorkomen. Een doe-ervaring met onze spanningsbank! Je bent praktisch in de weer met de motorzaag dus neem je eigen persoonlijke beschermingsmiddelen mee


Dit zijn jouw voordelen

 • 2 vliegen in één klap
 • Verlenging Stadswerk certificaat
 • 7 ETW hercertificeringspunten
 • 1 dag
 • Start op: 12 sep. 2024
 • IPC Groene Ruimte
 • 210,00
Nog 4 plekken beschikbaar

Meer informatie

Programma

Tijdens de training komen er twee onderwerpen aan bod:

’s Ochtends: Hercertificering Wettelijke natuurbescherming

 • Opfrissen wettelijk kader: welk risico loopt u, uw medewerkers en uw organisatie?
 • Hoe werkt de allernieuwste gedragscode soortbescherming gemeenten?
 • Werkproces: uw taken en wat regelt uw collega werkvoorbereider?
 • Wat zijn de essenties voor de werkinstructie aan uw medewerkers?
 • Tips voor het toezicht houden op bestekken
 • Uitwisseling van uw praktijk ervaringen met uw mede deelnemers.

’s Middags: Hout onder spanning

 • Introductie houtspanningen, risico’s en plan van aanpak
 • Praktijk korten van liggend stammen onder spanning
 • Praktijk vellen van sterk hangende bomen
 • Praktijk sterk hangend/ onder spanning staande kleine bomen
 • Gebruik hulpmiddelen


De deelnemer:

 • Verlengt zijn Stadswerk certificaat “bestendig beheer” niveau 1 of 2.
 • Kan houtspanningen herkennen en de risico’s inschatten
 • Weet een plan van aanpak te maken en zaagtechnieken toe te passen die het risico van opsplijten, terugschieten of klemmen verminderen.

Koffie, thee en lunch 

7 ETW-hercertificeringspunten

Verlenging certificaat Stadswerk en Verklaring van deelname voor het onderdeel hout onder spanning.

Voor ETW-ers levert deze training 7 her certificeringspunten op.

Maximaal 8 personen

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt inde groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen

Zaagbroek, zaaglaarzen of zaagschoenen, jas, handschoenen en helm met gelaat en gehoorbescherming

Deze hercertificeringstraining / verdiepingsdag is zeer geschikt voor boomverzorgers die meer inhoudelijke kennis willen vergaren over dit specifieke onderwerp. Daarnaast is deze hercertificering zeer geschikt voor ETW-ers die hercertificeringspunten moeten verzamelen én tegelijkertijd hun Zorgvuldig handelen certificaat Wettelijke Natuurbescherming willen verlengen. 

Startdata

ETW Hercertificering/Verdiepingsdag - Hercertificering Wettelijke natuurbescherming (niv. 2) én Hout onder spanning

Kies een datum om je in te schrijven.

12 sep.
IPC Groene Ruimte
van 12 sep. tot 12 sep. 09:00 - 16:00
14 nov.
IPC Groene Ruimte
van 14 nov. tot 14 nov. 09:00 - 16:00

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.

ETW Hercertificering/Verdiepingsdag - Onderhouden van fruitbomen

training Het onderhoud van fruitbomen is niet hetzelfde als het onderhoud van een boom in de straat of in een park. In het programma van deze (hercertificerings) dag wordt ingegaan op de verschillende soorten fruitbomen maar ook zeker de verschillende soorten vruchten en de toepassing daarvan.  Daarna worden de specifieke snoeimethoden en snoeitijden doorgenomen. Belangrijk bij het onderhouden van fruitbomen is ook het tijdig signaleren van ziekten en aantastingen, tijdens het theoriegedeelte wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed. De middag bestaat uit praktijk waarbij de deelnemers leren hoe ze de specifieke fruitbomen moeten snoeien en hoe ze dit veilig moeten doen. 210,00

ETW Hercertificering/Verdiepingsdag - Instrueren & Beoordelen van snoeiwerkzaamheden

training In de boomverzorging worden werkzaamheden uitgevoerd o.b.v. bestekken. Om te toetsen of het juiste resultaat is behaald wordt er toezicht gehouden door de uitvoerende organisatie, de opdrachtgever of door een aparte toezichthouder. In de praktijk blijkt er veel ruimte voor interpretatie van uitgevoerd snoeiwerk. Goed om de ruimte concreet te benutten en te onderbouwen met argumenten zodat u aan de voorkant goed kan instrueren en na realisatie kan beoordelen. 210,00

ETW Hercertificering/Verdiepingsdag - Boom- en bosbeheer nieuwe stijl

training In deze hercertificeringstraining staan we stil bij het boombeheer volgens het “Antwerps model”. We gaan een actuele, praktische invulling geven aan de zorgplicht. In de komende decennia gaan er duizenden hectares bos en bomen bijkomen. Veel daarvan in de nabijheid van de bebouwde kom. Deze bomen/bossen moeten allemaal beheerd worden…… of juist niet? Tijdens de training gaan we in op de diverse beheermethoden van dergelijke projecten. Hier liggen kansen voor de boomverzorger!Als ETW’er dien je in de 3 jaar, na het behalen van het ETW examen, 30 punten te verzamelen.  210,00