Groen - groene daken en gevels header

Hercertificering Medewerker Groene daken en gevels - Onderhoud (Hercertificering Daktuin- en gevelgroen Basis)

Kies een onderdeel

Algemeen

Wanneer je in het bezit bent van een Groenkeur persoonscertificaat Daktuin en gevelgroen Basis, waarvan de geldigheid verloopt, kun je om de geldigheid van hun certificaat te verlengen gebruik maken van een overgangsregeling.

Stapeling certificaten niet mogelijk onder Overgangsregeling, dus als u beschikt voer een het Groenkeur-certificaat 'medewerker Groene daken en gevels - Basis' dan maak je vooraf de keuze of je wilt deelnemen aan de her certificeringstraining Medewerker Groene daken en Gevels - Onderhoud of Medewerker Groene daken en Gevels - Aanleg.

Concreet betekent dit dat je je kunt her certificeren door middel van het deelnemen aan de her certificeringstraining én in het bezit bent van een geldig certificaat Veilig werken op hoogte.

Het aanleggen van een daktuin/groendak of een groene gevel vraagt echter om specifieke kennis/expertise. Deze her certificeringstraining richt zich op het aanleggen van deze unieke groene projecten. Groene daken en groene gevels leveren op verschillende manieren een belangrijke bijdrage aan onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en een veilige bebouwde woon- en leefomgeving. Een groen dak of groene gevel moet onderhouden worden door een goed opgeleide professional.

IPC Groene Ruimte heeft een leerlijn ontwikkeld voor het gecertificeerd werken op daken in verschillende functies. Deze training vormt de tweede in een serie; Medewerker onderhoud (1), Medewerker Aanleg (2) en Voorman/uitvoerder (3).

De inhoud van deze trainingen sluiten nauw op elkaar aan. In deze training wordt toegewerkt naar het examenniveau Medewerker Groene daken en gevels | Onderhoud (uitgegeven door Stichting Groenkeur).

Voor de her certificering van uw (oude) Groenkeur-certificaat Medewerker Groene daken en gevels - basis is deelnemen aan het examen niet van toepassing. U hoeft géén examen te doen.

Dit zijn jouw voordelen

 • Hernieuwde geldigheid certificaat
 • Aantoonbaar bekwaam
 • Ervaren praktijktrainers
 • Arbowet
 • 1 dag
 • 340,00
Geen plekken beschikbaar

Meer informatie

Het doel van deze her certificeringstraining is het veilig en aantoonbaar bekwaam aanleggen van daktuinen en gevels. Na het volgen van deze her certificeringstraining (i.c.m. een geldig certificaat Veilig werken op hoogte) ben je aantoonbaar bekwaam Medewerker Onderhoud Groene daken en gevels.

De volgende onderwerpen komen aan bod;

Arbo en veilig werken op daken en gevels:

 • Omgaan met verschillende veiligheidssystemen

Aanlegwerkzaamheden op daken:

 • Daktuinsystemen en systeemlagen (plaatsingseisen)
 • Bouwkundige dakconstructies en dakbedekkingssystemen (Aansluitingen/detailleringen/ waterkerende afwerkingen)
 • Dakbedekkingssoorten en kwetsbaarheid in relatie tot aanleg dakbegroening,
 • verhardingssystemen
 • water aan- en afvoersystemen
 • inrichtingselementen zoals: verlichtingen, vijvers, waterpartijen, meubilair, reclamezuilen, boomverankering, pergola's, schuttingen
 • plantenkennis sortiment daken
 • flora en fauna in het kader van de natuurbescherming

Organisatie, rapportage en attitude:

 • rapporteren van aanlegwerkzaamheden
 • tekeningen en werkomschrijvingen
 • Procedures voor het afroepen van materialen

Deze her certificeringstraining is speciaal voor hen die in het bezit zijn van een Groenkeur certificaat Medewerker Daktuin en Gevelgroen - basis, die hun certificaat willen verlengen

Deze hercertificeringstraining bestaat uit een fysieke trainingsdag, waarbij diverse leervormen gebruikt. Tijdens deze dag is er veel interactie binnen de groep; uitwisselen van kennis en ervaringen. Overdracht van kennis door de docent op basis van jarenlange ervaring en diverse praktijkvoorbeelden.

Inclusief

Koffie, thee en lunch

Tijdens onze opleiding maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto 'leren door te doen.

Maximaal 2 personen

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt inde groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen

Startdata

Hercertificering Medewerker Groene daken en gevels - Onderhoud (Hercertificering Daktuin- en gevelgroen Basis)


Er zijn geen startdata van deze opleiding bekend.
Heeft u interesse in deze opleiding?
Neem contact op

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.