Groen - groene daken en gevels header

Hercertificering Voorman/uitvoerder Groene daken en gevels (Hercertificering Daktuin- en gevelgroen Gevorderde)

Kies een onderdeel

Algemeen

Wanneer je in het bezit bent van een Groenkeur persoonscertificaat Daktuin en gevelgroen Gevorderde, waarvan de geldigheid verloopt, kan je om de geldigheid van hun certificaat te verlengen gebruik maken van een overgangsregeling.

Concreet betekent dit dat je kunt hercertificeren door middel van het deelnemen aan de her certificeringstraining én in het bezit bent van een geldig certificaat Veilig werken op hoogte

Het aanleggen van een daktuin/groendak of een groene gevel vraagt echter om specifieke kennis/expertise. Deze her certificeringstraining richt zich op het aanleggen van deze unieke groene projecten. Groene daken en groene gevels leveren op verschillende manieren een belangrijke bijdrage aan onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en een veilige bebouwde woon- en leefomgeving. Een groen dak of groene gevel moet onderhouden worden door een goed opgeleide professional.

IPC Groene Ruimte heeft een leerlijn ontwikkeld voor het gecertificeerd werken op daken in verschillende functies. Deze training vormt de tweede in een serie; Medewerker onderhoud (1), Medewerker Aanleg (2) en Voorman/uitvoerder (3).

De inhoud van deze her certificeringstraining voldoet aan de eisen ten behoeven van de verlenging van uw huidige certificaat. Het certificaat Voorman Groene daken en gevels wordt uitgegeven door Stichting Groenkeur.


Dit zijn jouw voordelen

 • Hernieuwd geldigheid certificaat
 • Aantoonbaar bekwaam
 • Arbowet
 • Ervaren praktijktrainers
 • 1 dag
 • 375,00
Geen plekken beschikbaar

Meer informatie

Het doel van deze hercertificeringstraining is het coördineren en organiseren van onderhoud en aanleg van groene daken en gevels. De volgende onderwerpen komen aan bod; Arbo en veilig werken op daken en gevels:

 • Wet en regelgeving t.a.v. werken op daken en gevels, risico analyse , communicatie m.b.t. veiligheid op de bouwplaats

Werkzaamheden op daken:

 • werkvoorbereiding, praktijkbeoordeling dak en gevel
 • afstemming met betrokken partijen en vastleggingen daarvan
 • daktuinsystemen en systeemlagen (plaatsingseisen)
 • bouwkundige dakconstructies en belastingtype met eventuele gevolgen bij belasting)
 • flora en fauna in het kader van de natuurbescherming

Organisatie, rapportage en attitude:

 • organisatie van de werkzaamheden
 • coördinatie van de werkzaamheden
 • rapportage en attitude (directe terugkoppeling bij mogelijk risico)
 • bestekken, tekeningen en werkomschrijvingen
 • procedures en wettelijk kader juridische aansprakelijkheid, verwerking van bouwstoffen, afvalstoffen, formele overdracht, afscherming derden

Deze hercertificeringstraining is speciaal voor hen die in het bezit zijn van een Groenkeur certificaat Voorman/ uitvoerder Daktuin en Gevelgroen die hun certificaat willen verlengen.

Inclusief

Koffie, thee en lunch

Tijdens onze opleiding maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto 'leren door te doen.

Maximaal  2 personen

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt inde groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen

Startdata

Hercertificering Voorman/uitvoerder Groene daken en gevels (Hercertificering Daktuin- en gevelgroen Gevorderde)


Er zijn geen startdata van deze opleiding bekend.
Heeft u interesse in deze opleiding?
Neem contact op

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.