Platform website 2024 3

Hoogwerker opfristraining | Kennisbijeenkomst

Kies een onderdeel

Algemeen

Bij het uitvoeren van risicovolle werkzaamheden zoals het werken op hoogte met een hoogwerker, is het belangrijk de veiligheid optimaal te borgen. Dit in aansluiting op Arbowet waarin gesteld wordt dat een medewerker op de hoogte is van de actuele veiligheidseisen en hoe hieraan te voldoen.

Door op de hoogte te blijven van laatste stand van zaken in de techniek, werkmethodieken, evenals de wet- en regelgeving kan je jouw kennis en vaardigheden op peil houden voor het eerder behaalde certificaat ‘Hoogwerker’ en/of ‘Hoogwerker met inzet motorzaag’.

Ligt je actuele kennis of werkpraktijk met de hoogwerker in het verleden? Dan raad IPC Groene Ruimte aan om, voordat je aanvangt met jouw werkzaamheden vanuit een hoogwerker, de opfristraining te volgen.

Deze opfristraining voorziet in de alle relevante aspecten die hiervoor noodzakelijk zijn.

Dit zijn jouw voordelen

 • Arbo richtlijnen
 • Veilig werken op hoogte
 • Nieuwe kennis en inzichten
 • Ervaren praktijktrainers
 • Training op A-locatie
 • 0,5 dagen
 • 136,50
Geen plekken beschikbaar

Meer informatie

In deze opfristraining / kennisbijeenkomst worden actuele ontwikkelingen besproken omtrent de volgende onderwerpen:

 • Wet- en regelgeving
 • Eisen en werkvoorschriften
 • Opstellen, bedienen en manoeuvreren
 • Controle, inspectie en onderhoud
 • Noodprocedures
 • Valbeveiliging
 • Veilig werken langs de weg

Hiermee heb je aantoonbaar bewijs van opgefriste kennis ten aanzien van het inzetten van een hoogwerker.

Deze opfristraining is bedoeld voor diegene die reeds in het bezit is van het certificaat ‘Hoogwerker’ of ‘Hoogwerker met inzet motorkettingzaag’ waarbij de actuele kennis omtrent het veilig inzetten van de hoogwerker opgefrist dient te worden.

Deze training is geen basistraining, maar borduurt verder eerder verworven competenties.

Voor deelname aan deze opfristraining dient de deelnemer in het bezit te zijn van een geldig certificaat ‘Hoogwerker’ of ‘Hoogwerker met inzet motorkettingzaag’

Voor ETW-ers levert deze training 3 hercertificeringspunten 

Tijdens onze opleidingen en trainingen maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische Leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto ‘leren door te doen’.

Maximaal 16 personen 

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt in de groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training/opleiding, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen.

Startdata

Hoogwerker opfristraining | Kennisbijeenkomst


Er zijn geen startdata van deze opleiding bekend.
Heeft u interesse in deze opleiding?
Neem contact op

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.