Banner ipc website

Nieuws Wat betekent de Omgevingswet voor jouw Stadswerkcertificaat?

Onderwerpen
Omgevingswet
9 april 2024
DSC6897 min

Met de komst van de Omgevingswet is je 'Zorgvuldig handelen certificaat' nog altijd geldig. Er is namelijk sprake van overgangsrecht. O.a.. gemeenten hebben tot 1 januari 2032 de tijd om de wet in te regelen. Je bent dus niet verplicht om je per direct te laten her-certificeren zolang jouw certificaat nog geldig is.

Wat betekent het dan wel?
Wel raad ik je aan om op de hoogte te zijn van de veranderingen die de Omgevingswet met zich meebrengt. De hoofdlijnen van het zorgvuldig handelen conform de Gedragscode van Stadswerk binnen de leefomgeving blijven hetzelfde Maar het kader waarbinnen de gedragscode moet functioneren, is aangepast. Zo moet je o.a. rekening houden met::

- Juridische borging: o.a. inzet juiste en geldige gedragscode
- Terminologie Omgevingswet
- Toepassen van de nieuwe Stadswerk GedragscodeHoe kun je jouw kennis bijspijkeren?
Middels een hercertificeringsbijeenkomst van een halve of een hele dag, ben je op hoogte van alle essentiële veranderingen die de Omgevingswet met zich meebrengt. Hiermee ontvang je tevens een nieuw en Omgevingswet proof certificaat, met een geldigheid van drie jaar. Hiervoor heeft IPC vanaf half april tot en met eind mei extra bijeenkomsten gepland.
Of volg één van de trainingen Wettelijke Natuurbescherming - zoals ze nu heten - inclusief examen, waarmee je een Omgevingswet proof certificaat kunt behalen met een geldigheid van 5 jaar.

Klik hier om naar alle trainingen Wettelijke natuurbescherming te gaan.

Terug naar overzicht