Veilig werken langs de weg

Veilig werken langs de weg voor leidinggevenden (1 dag)

Kies een onderdeel

Algemeen

Wanneer er werkzaamheden langs de weg uitgevoerd dienen te worden, is het cruciaal de veiligheid te waarborgen. De Wegenverkeerswet en Arbowet zijn hierin kaderstellend.

In deze training leer je als leidinggevende, conform de richtlijnen van het CROW, een veilige werkplek te borgen. Dit gebeurt door middel van voordrachten, discussies, casestudies en verwerkingsopdrachten. Inzet hierin is u inzicht te verschaffen in het aanbod verkeerstechnische maatregelen en de hierin te maken keuzes. Dit leidt uiteindelijk tot een uitvoerbaar bebakeningsplan.

Doelstelling is om een vertaalslag te maken naar een daadwerkelijke verkeersbegeleidende maatregel waarbij, met behoudt van een goede verkeersdoorstroming, de veiligheid van de medewerkers geborgd is.

WACHTLIJST
Is er momenteel geen (geschikte) startdatum beschikbaar, maar wil je wel deelnemen aan deze training? Maak je interesse dan vrijblijvend kenbaar via de wachtlijst. Zodra er een nieuwe startdatum gepland is, dan communiceren wij dat met je. Vervolgens kun je zich, indien gewenst, alsnog inschrijven.

Meer informatie over de training en startdata tref je hieronder.

Dit zijn jouw voordelen

 • 1 dag
 • Start op: 05 sep. 2024
 • IPC Groene Ruimte
 • 265,00
Nog 6 plekken beschikbaar

Meer informatie

Na deelname aan de training herken je de risico’s en gevolgen die onveilig werken langs de weg voor alle betrokkenen kunnen hebben. Hierbij ken je de rechten en plichten van opdrachtgever en opdrachtnemer en ben je in staat om naar de voorwaarden uit de CROW-richtlijn 96b, de Arbowet en de Wegenverkeerswet op een juiste manier te handelen. Hierin wordt ook een melding van een calamiteit en de algemene veiligheid van het gebruik machines in een werkvak meegenomen.

De volgende onderwerpen komen aan bod;

 • Wegenverkeerswet
 • Arbowetgeving
 • CROW richtlijn (96b)
 • Signaalkleding (veiligheidskleding)
 • Eisen aan benodigde materiaal en materieel
 • Lezen van een tekening
 • Werken met het stappenplan, van (bestek)situatie tot uitvoering
 • Van richtlijnafbeelding naar een werkopdracht voor het uitvoerend personeel
 • Praktische oefeningen verkeer begeleidende maatregelen
 • Omgaan met calamiteiten
 • Gebruik machines in relatie tot het uitvoeren van werkzaamheden langs of op de weg
 • Toets

Deze training is relevant en geschikt voor diegene die als leidinggevende een veilige werkplek dient te waarborgen voor uitvoerende medewerkers actief op of langs de weg.

Na afloop van de training ontvangt u een digitale verklaring van deelname.

Daarnaast kunt u met deze training 7 nascholingsuren verdienen voor de Code 95 kwalificatie.

Voor ETW-ers levert deze training 7 her certificeringspunten op binnen de volgende categorie(ën):

Veiligheid werken aan bomen 7 punten


Er is geen voorkennis vereist.


Mogelijk komt deze training in aanmerking voor Colland subsidie. Voor de mogelijkheden en voorwaarden verwijzen wij u naar de website van: Colland Arbeidsmarkt subsidies IPC kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het wel of niet verkrijgen van subsidie.

Digitale verklaring van deelname

Inclusief

Boek: veilig werken langs de weg
Instructiekaart
Lunch & koffie
7 ETW-her certificeringspunten

Tijdens onze opleiding maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto 'leren door te doen.

Maximaal 12 personen

Zaagbroek, zaaglaarzen of zaagschoenen, jas, handschoenen en helm met gelaat en gehoorbescherming

Startdata

Veilig werken langs de weg voor leidinggevenden (1 dag)

Kies een datum om je in te schrijven.

05 sep.
IPC Groene Ruimte
van 05 sep. tot 05 sep. 09:00 - 16:00
27 nov.
IPC Groene Ruimte
van 27 nov. tot 27 nov. 09:00 - 16:00

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.