Website Klimmen 2024 4

Boomklimmen 2 machinale kroonverzorging

Kies een onderdeel

Algemeen

Ben je actief in de boomverzorging en wil je je vaardigheden en kennis van het boomklimmen uitbreiden? Een spannende ervaring staat je te wachten! Een grote boomkroon klimmend verzorgen is namelijk een kunst op zich. Om dit veilig en met vaardigheid onder de knie te krijgen, moet je je verdiepen in klimmaterialen en verschillende werktechnieken. Daarnaast leer je de kunst van het veilig verankeren, de zaag- en snoeitechnieken en het gebruik van de motorkettingzaag. Je wordt opgeleid tot een professional in het vak. In de driedaagse IPC-training Boomklimmen 2 | Machinale kroonverzorging leer je als boomverzorger om op elke plek in de boom veilig te kunnen werken met de motorzaag.

In deze training maken we gebruik van de tophandle kettingzaag.

Dit zijn jouw voordelen

 • Training op A-locaties
 • Praktijkervaren trainers
 • Veilige klimmaterialen
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • 3 dagen
 • Start op: 07 okt. 2024
 • IPC Groene Ruimte
 • 625,00
Nog 4 plekken beschikbaar

Meer informatie

Boomklimmen 2 | Machinale kroonverzorging betekent werken met de motorkettingzaag en snoeien in de boomkroon. Met veel aandacht voor de eigen veiligheid en die van anderen. De IPC-training voorziet ook in Arbowet en het uitvoeren van een reddingsactie. Daarnaast is er aandacht voor wet- en regelgeving en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Doel van de training is het aanleren van vaardigheden en het aanreiken van handvatten die leiden tot een toename van kwaliteit van uw werk. De toepassing van de nieuwe klimtechnieken en actuele kennis van wet- en regelgeving gaan gepaard in deze praktische vaardigheidstraining van IPC Groene Ruimte.

De volgende onderwerpen komen aan bod;

 • Werken met motorisch aangedreven handgereedschap, zoals de tophandle kettingzaag
 • Gebruik klimmateriaal
 • Oefenen hulpacties in bomen

Ben je (aankomend) boomverzorger of ben je actief in de groensector? Wil je je basiskennis en -klimvaardigheden veilig en verantwoord uitbreiden? Bij IPC ben je bij IPC aan het juiste adres. 

Boomklimmen 2 | Machinale kroonverzorging is geschikt voor (aankomende) boomverzorgers, ETW-ers in opleiding en professionals die minimaal Boomklimmen 1 of gelijkwaardig hebben gevolgd en het certificaat 'Basis Zaagvaardigheden' bezitten. Daarnaast is voor het klimmen in bomen een goede lichamelijke conditie noodzakelijk.

Na afronding, met goed gevolg, van de training Boomklimmen 2 ontvangt u het IPC-certificaat Boonklimmen 2 | Machinale kroonverzorging. Dit is een erkend boomverzorgingscertificaat.

Voor ETW- levert deze training 21 kennisuren op.

Tijdens onze opleidingen en trainingen maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische Leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto ‘leren door te doen’.

Het maximaal aantal deelnemers van deze training is 8 personen.

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt in de groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen.

IPC stelt standaard PBM’s, persoonlijke beschermingsmiddelen, ter beschikking voor alle trainingen/ opleidingen. Je kunt hierbij denken aan gehoorbescherming, veiligheidskleding waaronder zaagkledij, veiligheidsbril, gelaatbeschermingsmiddelen en veiligheidsschoeisel.

Ondanks de hygiënemaatregelen die wij streng opvolgen, kunnen wij het ons voorstellen dat je het prettiger vindt dat je je eigen PBM’s wilt gebruiken. Mits jouw PBM’s voldoen aan de veiligheidseisen, is dit uiteraard toegestaan.

Startdata

Boomklimmen 2 machinale kroonverzorging

Kies een datum om je in te schrijven.

07 okt.
IPC Groene Ruimte
van 07 okt. tot 09 okt. 09:00 - 16:00
07 jan.
IPC Groene Ruimte
van 07 jan. tot 09 jan. 09:00 - 16:00
14 jan.
IPC Groene Ruimte
van 14 jan. tot 16 jan. 09:00 - 16:00
21 jan.
IPC Groene Ruimte
van 21 jan. tot 23 jan. 09:00 - 16:00

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.

Klimtechnieken

Om werkzaamheden in bomen uit te voeren moet een boomverzorger zich naar en door de boomkroon kunnen verplaatsen. Vaak wordt hiervoor een hoogwerker gebruikt, maar op plaatsen waar dit niet kan, moet de boomverzorger gebruikmaken van klimtechnieken. Een klimmende boomverzorger moet deze klimtechnieken beheersen om het werk veilig, ergonomisch en efficiënt te kunnen uitvoeren. Opleiding en training zijn hierbij onmisbaar, maar ook daarna zal de klimmer weer nieuwe technieken en materialen leren kennen en zichzelf blijven verbeteren.  Dit boek wordt gebruikt als lesmateriaal bij de trainingen Boomklimmen. Daarnaast dient het als naslagwerk voor ervaren boomklimmers die de kennis willen opfrissen. De informatie die niet direct in de trainingen gebruikt wordt, is bedoeld voor de boomverzorger die op zoek is naar andere en nieuwe klimtechnieken om het werk efficiënter en ergonomischer uit te voeren.  In deze herziene uitgave zijn zowel de teksten als de beelden geüpdatet en aangepast naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van klimmen in bomen. Hoofdstuk 3 over klimtechnieken en klimsystemen is ingrijpend herzien. In het hoofdstuk over het maken van de meest gebruikte knopen in de boomverzorging zijn enkele knopen toegevoegd.  Wat niet gewijzigd is, is de aandacht voor veiligheid en het voorkómen van ongevallen. Als vanouds wordt er dan ook ruim aandacht besteed aan veiligheidsnormen en protocollen. Ook komen hulp- en reddingsacties aan de orde, zodat je weet wat je moet doen als het toch misgaat.  625,00

Boomklimmen 3 afbreken bomen

cursus In de boomverzorging is het van essentieel belang om te leren klimmen indien je op moeilijk te bereiken plaatsen bomen wilt vellen. Het geheel of gedeeltelijk verwijderen van bomen vereist dan extra vaardigheden van je als boomverzorger. Naast bijzondere klimtechnieken hebben we het dan ook over het gecontroleerd afvangen en laten zakken van takken. Ook komen bijzondere zaagtechnieken aan de orde met de motorzaag om moeilijke bomen te vellen. In deze training maken we gebruik van de tophandle kettingzaag. Staat er geen geschikte startdatum bij voor u of uw collega? Regelmatig plaatsen we nieuwe trainings- en opleidingsdata. Houd onze website in de gaten. 625,00