Jan Winter ETT hercertificering

ETT Hercertificering/Verdiepingsdag - Bomen & Projecten

Kies een onderdeel

Algemeen

De boomeffectanalyse is een krachtig instrument om de groene waarden in een projectgebied te ontwikkelen en beschermen. Toch laat de praktijk zien dat veel van deze mogelijkheden onbenut blijven.

Aan de hand van een aantal standaardmodellen en een praktijkvoorbeeld laten we zien hoe je dit instrument optimaal kunt inzetten zodat toekomstige gebruikers van de openbare ruimte kunnen blijven genieten van groene kwaliteit.

Door deel te nemen investeer je niet alleen in waardevolle tools voor de toekomst, maar verdien je ook 7 ETT kennisuren. Mis deze kans niet om bij te dragen aan een groenere en duurzamere omgeving.

Kennisuren voor hercertificering

Om in aanmerking te komen voor de verlening van je ETT certificaat, geldt voor European Tree Technicians (ETT) de eis dat je minimaal 45 kennisuren verzamelt, elke drie jaar. Deze kennisuren moeten binnen het ETT curriculum passen. Als ETT houd je deze kennisuren zelf bij en verzamel en archiveer je bewijs van deelname aan relevante bijscholing. Voor het eind van elke driejarige periode lever je deze documentatie in bij een van de Nederlandse (her)certificerende instellingen, zoals IPC Groene Ruimte.

Dit zijn jouw voordelen

 • 1 dag
 • Start op: 14 nov. 2024
 • IPC Groene Ruimte
 • 225,00
Nog 14 plekken beschikbaar

Meer informatie

Bomen vervullen belangrijke functies, en hebben een grote waarde. Aangezien die niet primair in euros is uit te drukken zijn, komen ze bij ruimtelijke ontwikkelingen of bij werkzaamheden vaak in het gedrang. Een instrument wat we inzetten om boomwaardes te borgen is de Boomeffectanalyse . Maar welke rol speelt een boomeffectanalyse nu eigenlijk in het proces van initiatief tot oplevering? Is het een verplicht rapportje wat een projectleider nodig heeft om door te kunnen met zijn project? Een noodzakelijke stap/bijlage in een ruimtelijke procedure? Wat betekent die BEA nu uiteindelijk voor het eindresultaat? Welke lessen kunnen we leren met betrekking tot de voorbereiding om dat eindresultaat te verbeteren? Doel van deze studiedag is om daar inzicht in te krijgen.

Programma:

Ochtend:

We starten met de rol en functie van boomeffectanalyses:

 • Wat is een BEA
 • Wat willen we eigenlijk met zo’’n ding bereiken?
 • Welke vormen kennen we?
 • Wat hebben we in welke situatie precies nodig?

Middag:

In de middag gaan we naar een concreet project in de buurt, een voorbeeld waar we gaan bekijken hoe boomwaarden geborgd zijn, en welke rol een boomeffectanalyse gespeeld heeft, en zou moeten spelen.

Deze hercertificering/verdiepingstraining is geschikt voor European Tree Technicians die hun certificaat willen verlengen en/of andere geïnteresseerde boomverzorgers die hun kennis en vaardigheden willen vergroten.

Voor ETT levert deze training 7 kennisuren op. Hiervoor wordt een verklaring van deelname afgegeven die de deelnemer zelf moet administreren.

Inclusief

 • Koffie, thee en lunch
 • 7 ETT kennisuren

Tijdens deze training maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische Leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren. We ervaren dat in onze trainingen en opleidingen veel interactie is binnen de groep. Zo delen deelnemers doorgaans kennis en ervaringen met elkaar, waar je veel aan kan hebben in de dagelijkse praktijk. Ook vinden we de didactische vaardigheden van onze trainers en experts belangrijk. Daarom werken we zo veel mogelijk vanuit het motto ‘leren door te doen’

Maximaal 16 personen.

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt in de groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training/opleiding, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen.

Startdata

ETT Hercertificering/Verdiepingsdag - Bomen & Projecten

Kies een datum om je in te schrijven.

14 nov.
IPC Groene Ruimte
van 14 nov. tot 14 nov. 09:00 - 16:00

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.