Banner ipc 2024 1

Hercertificering Fauna inspecteur

Kies een onderdeel

Algemeen

Deze hercertficeringstraining is geschikt als je in het bezit bent van het certificaat Fauna Inspecteur en waarbij de geldigheid van verlengd moet worden.

De fauna inspecteur verricht soort specifieke inventarisaties (zie ook RAW standaard, hoofdstuk 64). Het betreft het vaststellen of uitsluiten van het gebruik van rust- en verblijfplaatsen en leefgebieden door beschermde soorten. Dit zijn bijvoorbeeld een dassenbouw of beverburcht of kikkerpoel waar de soort jaarrond gebruik van maakt of bijvoorbeeld een horst, nestplaats of slaapplaats waar de soort elk jaar weer naar terug keert en een deel van het jaar gebruik van maakt.

Dit zijn jouw voordelen

 • 1 dag
 • Start op: 01 okt. 2024
 • IPC Groene Ruimte
 • 340,00
Nog 10 plekken beschikbaar

Meer informatie

Tijdens de hercertificeringstraining worden de inventarisatiemethoden praktisch uitgewerkt: hoe kan er met zo min mogelijk inventarisatietijd een optimaal resultaat worden behaald. De fauna inspecteur leert daarvoor een plan van aanpak fauna inspectie uit te werken.
Het dagprogramma:

 • Opfrissen en actualiteiten wet- en regelgeving ten aanzien van natuurbescherming met een focus op soortbescherming
 • Actualiteiten ten aanzien van faunacontrole en fauna inspectiemethoden
 • Veldbezoek aan een te inventariseren locatie
 • Oefening met het maken van het plan van aanpak Fauna inspectie

Deelname aan de hercertificeringstraining levert een nieuw certificaat Fauna Inspecteur op met een nieuwe geldigheid van 3 jaar.

Let op: IPC Groene Ruimte verstrekt uitsluitend een vernieuwd certificaat indien een geldig eerder behaald certificaat (Stadswerk of AOC) kan worden overlegd.

Deze hercertificeringstraining is geschikt voor hen die in het bezit zijn van een geldig Stadswerk certificaat Fauna Inspecteur van Stadswerk en waarvan de geldigheid dreigt te verlopen. 

Na het volgen van deze hercertificeringstraining bij IPC Groene Ruimte wordt jouw certificaat met 3 jaar verlengd. Hiermee ben je de komende drie jaar weer aantoonbaar gecertificeerd. 

Startdata

Hercertificering Fauna inspecteur

Kies een datum om je in te schrijven.

01 okt.
IPC Groene Ruimte
van 01 okt. tot 01 okt. 09:00 - 16:00

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.