Platform website 2024

Hoogwerker inzetten motorkettingzaag

Kies een onderdeel

Algemeen

Bij het snoeien van bomen, gevelgroen en of hagen wordt vaak de hoogwerker gebruikt. Het werken op hoogte is naar de Arbo richtlijnen gecategoriseerd als ‘risicovol werk’. Dit vergt van diegene die de hoogwerker bediend specifieke deskundigheid. 

De motorzaag is bij snoeiwerkzaamheden de meest gebruikte machine. Juist de beperkte werkruimte in de hoogwerker in combinatie met snoeitechnieken maakt het werk risicovol. 

De IPC training ‘Hoogwerker met inzet motorzaag’ voorziet in de alle relevante (veiligheids) aspecten die hierbij noodzakelijk zijn. Met de praktijktraining van IPC Groene Ruimte krijg je de juiste kennis en vaardigheid aangereikt om eigen veiligheid en die van anderen te vergroten alsmede schade en ongevallen te voorkomen.

In deze training maken we gebruik van de tophandle kettingzaag.


Dit zijn jouw voordelen

 • 2 dagen
 • Start op: 03 okt. 2024
 • IPC Groene Ruimte
 • 560,00
Nog 5 plekken beschikbaar

Meer informatie

Volgens de Arbowet moet de bedieningspersoon een specifieke deskundigheid bezitten om veilig en verantwoord met de hoogwerker te kunnen werken. In deze IPC training leer je op welke wijze je veilig en efficiënt de hoogwerker inzet in combinatie met de motorzaag.

De volgende onderwerpen komen aan bod;

 • Wet- en regelgeving
 • Inleiding toepassingen hoogwerkers
 • Soorten hoogwerkers
 • Eisen en werkvoorschriften
 • Opstellen, bedienen en manoeuvreren
 • Controle, inspectie en onderhoud
 • Noodprocedures
 • Valbeveiliging
 • Veilig werken langs de weg
 • Gebruik motorzaag in de hoogwerker (we werken met de tophandle kettingzaag)
 • Praktijk, werken en snoeien met de hoogwerker
 • Communicatie bedieningspersoon en grondman
 • Theorietoets & Praktijktoets

Voor iedereen die aantoonbaar bekwaam en veilig wil werken met een hoogwerker gericht op activiteiten binnen de groenvoorziening.

Voor deelname aan deze training moet je in het bezit zijn van het certificaat ‘Basis zaagvaardigheden’ of ‘Motorkettingzagen 1’ of gelijkwaardig. Of u kunt aantonen dat je over voldoende kennis en ervaring beschikt met betrekking tot het werken met de motorzaag.

Na het volgens van deze training ontvangt u bij voldoende resultaat het branche erkende IPC certificaat ‘Hoogwerker met inzet motorkettingzaag’.

Voor ETW levert deze training 14 kennisuren op binnen de volgende categorie(ën):

Snoeien en kroonverankering 3 uren Veiligheid werken aan bomen 9 uren Bomen en wet 2 uren

Tijdens onze opleidingen en trainingen maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische Leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto ‘leren door te doen’

Het maximaal aantal deelnemers van deze training is 8 personen.

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt in de groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen.

IPC stelt standaard PBM’s, persoonlijke beschermingsmiddelen, ter beschikking voor alle trainingen/ opleidingen. U kunt hierbij denken aan gehoorbescherming, veiligheidskleding waaronder zaagkledij, veiligheidsbril, gelaatbeschermingsmiddelen en veiligheidsschoeisel.

Ondanks de hygiënemaatregelen die wij streng opvolgen, kunnen wij het ons voorstellen dat u het prettiger vindt dat u uw eigen PBM’s wilt gebruiken. Mits uw PBM’s voldoen aan de veiligheidseisen, is dit uiteraard toegestaan.

Startdata

Hoogwerker inzetten motorkettingzaag

Kies een datum om je in te schrijven.

03 okt.
IPC Groene Ruimte
van 03 okt. tot 04 okt. 09:00 - 16:00
24 mrt.
IPC Groene Ruimte
van 24 mrt. tot 25 mrt. 09:00 - 16:00
26 mrt.
IPC Groene Ruimte
van 26 mrt. tot 27 mrt. 09:00 - 16:00
31 mrt.
IPC Groene Ruimte
van 31 mrt. tot 01 apr. 09:00 - 16:00

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.