Graafmachine hoofd

Machinist Graafmachine basis

Kies een onderdeel

Algemeen

Een graafmachine is een veelzijdige machine. De inzetmogelijkheden zijn zeer divers, bijvoorbeeld bij traditionele bouw tot inrichting en onderhoud van onze groene leefomgeving.

Door de veelzijdigheid is de graafmachine een complexe machine wat betreft de bediening. De graafmachine is snel en wendbaar waardoor werken met deze machine een risicovolle bezigheid is. Het vergt oefening en een deskundige begeleiding om de bediening van de graafmachine in de vingers te krijgen. Met deze praktijktraining van IPC Groene Ruimte leert u de juiste kennis en vaardigheden om de graafmachine veilig en verantwoord te bedienen.

Je leert op een zeer praktische wijze de basis bediening van de graafmachine en het toepassen van eenvoudige graaftechnieken. Daarbij leer je de werking van de machine en het dagelijks onderhoud. Bij het praktijkgedeelte is er sterke aandacht voor je eigen veiligheid en die van anderen. Om tijdens de praktijkdagen zo veel mogelijk de nadruk te leggen het aanleren van praktische vaardigheden, wordt er voor de theorielessen onder meer gebruik gemaakt van een elektronische leeromgeving (ELO). Het grote voordeel is dat u zelf bepaalt waar en wanneer je leert zodat je de kennis middels interactieve lesstof (filmpjes ed.) eigen maakt.

Dit zijn jouw voordelen

 • 2 dagen
 • Start op: 03 okt. 2024
 • IPC Groene Ruimte
 • 1.155,00
Nog 5 plekken beschikbaar

Meer informatie

Deze praktische training is gericht op het ontwikkelen van inzichten en vaardigheden in de omgang en toepassing van de graafmachine. Daarbij leer je de werking van de machine en het dagelijks onderhoud. Bij het praktijkgedeelte is er sterke aandacht voor jou eigen veiligheid en die van anderen. Om tijdens de praktijkdagen zo veel mogelijk de nadruk te leggen het aanleren van praktische vaardigheden, wordt er voor de theorielessen onder meer gebruik gemaakt van een elektronische leeromgeving (ELO).

De volgende onderwerpen komen aan bod;

 • Bouw en werking Graafmachine
 • Veiligheidsaspecten rond graven
 • Dagelijks onderhoud
 • Oefenen graaftechnieken
 • Oefenen sleuf graven
 • Oefenen sleuf aanvullen
 • Oefenen eenvoudige bouwput ontgraven
 • Beoordeling (theorie en praktijk)

Je krijgt na afloop ( bij goed gevolg van de toetsing ) het certificaat: “Machinist Graafmachine Basis”. Middels dit certificaat voldoet u aan de minimale randvoorwaarden van de Arbowet en aan de eisen van sommige opdrachtgevers, werkgevers en verzekeringen.

Voor deze training is geen specifieke voorkennis nodig. Enige ervaring met machines zoals bijvoorbeeld een heftruck, landbouwtrekker of wiellader is een pré.

Digitaal IPC-certificaat bij goed gevolg

Inclusief

Koffie, thee & lunch
Begeleiding van een deskundige trainer
Theorie & praktijkexamen

Tijdens onze opleiding maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto 'leren door te doen.

Maximaal 6 personen

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt inde groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen

Startdata

Machinist Graafmachine basis

Kies een datum om je in te schrijven.

03 okt.
IPC Groene Ruimte
van 03 okt. tot 04 okt. 09:00 - 16:00
05 dec.
IPC Groene Ruimte
van 05 dec. tot 06 dec. 09:00 - 16:00

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.