Sport en golf - fieldmanager header

Nationale Grasdag

Kies een onderdeel

Algemeen

Nationale Grasdag bestaat 20 jaar!

En dat wordt gevierd met een wervelende jubileumeditie op woensdag 13 november 2024 in stadion Galgenwaard in Utrecht. Dagvoorzitter en bekend sportpresentator en -commentator Erik Dijkstra neemt je mee op een inspirerende tocht langs innovatief fieldmanagement op zoek naar het ideale voetbalveld. 

Continu verbeteren heeft ons in twee decennia ver gebracht, maar de opgave blijft hoe we zo goed mogelijk gras kunnen laten groeien op onze sportaccommodaties met alle nieuwe uitdagingen van morgen.

PROGRAMMA

Van deskundige sprekers krijg je waardevolle inzichten, tips en tricks om de kwaliteit van jouw pitch naar een nóg hoger plan te tillen. Welke contractvormen voor het veldonderhoud hebben de toekomst, in welke mate kun je door automatisering en robotisering nóg meer datagedreven werken en hoe leiden we vakmensen daarvoor op? En wat mag je verwachten van het gras zelf; hoe robuust is de mat van morgen. Water, voeding, licht en zuurstof is wat de plant nodig heeft - dat verandert niet, maar de manier waarop we hierin voorzien wel.

Wat kan je verwachten

Inspirerende gastsprekers

Experts delen hun visie op fieldmanagement in twee plenaire sessies onder leiding van sportjournalist Erik Dijkstra.

Uniek veldbezoek

Fieldmanager Wim Leffelaar vertelt hoe hij met zijn team het stadionveld van FC Utrecht in topconditie houdt.

20 jaar Grasdag

Hoogtepunten uit twee decennia kennisdeling én een jubileumquiz met leuke prijzen.

Dit zijn jouw voordelen

  • Jubileumeditie
  • Innovatief fieldmanagement
  • Kennis en innovatie
  • 1 dag
  • Start op: 13 nov. 2024
  • Externe Locatie
  • 139,00
Nog 67 plekken beschikbaar

Meer informatie

Inloop vanaf 09:30 uur

Aanvang om 10:00 uur

  • plenair ochtendprogramma tot circa 12:30 uur
  • lunchbuffet en veldbezoek
  • vanaf 14:15 uur vervolg plenair middagprogramma
  • circa 16:00 uur afsluiting en borrel

De Nationale Grasdag is dé jaarlijkse studiedag voor eenieder die vakmatig met voetbalgras van doen heeft. Het event bundelt expertise vanuit de advieswereld, het bedrijfsleven en onderwijs en biedt een kennisplatform voor fieldmanagers, sportveldbeheerders en cultuurtechneuten. Je wordt op deze dag bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de sector en bent in de gelegenheid ervaringen uit te wisselen met vakgenoten uit heel het land.

TOEKOMSTBESTENDIG ONDERHOUD

Arjen Wallinga I PLANN ingenieurs

De ontwikkelingen in de sportveldsector volgen elkaar in rap tempo op en het onderhoud van de velden gaat daar net zo hard in mee. Welke waarde hecht jij aan de relatie met de aannemer? Wil je volledig ontzorgd worden of houd je liever zelf de touwtjes in handen? Zijn langere geïntegreerde onderhoudscontracten de toekomst? En wat wordt de rol van data in het onderhoud?

DE IMPACT VAN CULTUURTECHNIEK

Martijn Corstiaensen I Bras Fijnaart

Op afstand je sportvelden monitoren, terugkerende werkzaamheden robotiseren: het gebeurt allemaal volop en zal zich blijven ontwikkelen. Maar een echte fieldmanager ruikt, proeft en ziet wat een grasmat nodig heeft, zo was het vroeger en is het nog steeds. Een terug- en vooruitblik op belangrijke cultuurtechnische innovaties, soorten velden en hun opbouw. En antwoord op de vraag hoe we met slimme systemen en onderhoudsregimes invulling kunnen geven aan klimaatadaptatie.

VOORSORTEREN OP DE KENNISTRANSITIE

Liset van Pinxteren I IPC Groene Ruimte

In 20 jaar Nationale Grasdag is de basistheorie rond gras niet noemenswaardig veranderd, maar de toegepaste technologie, middelen en werkwijzen komen uiteraard totaal niet meer overeen met de praktijk van toen. Hoe sluiten trainingen, opleidingen en andere manieren van kennisoverdracht aan op de nieuwe behoeften van gemeenten, bedrijven en organisaties? We staan uitgebreid stil bij ontwikkelingen en innovaties die bijdragen aan goed beheer.

EEN BETERE GRASMAT BEGINT BIJ DE WORTEL

Peter Laan I DCM Nederland

Een betere mat begint bij jezelf, maar vooral ook bij de wortel: de speelkwaliteit gaat namelijk gelijk op met de beworteling van de grasmat. Een omvangrijk internationaal onderzoek door Scientia Terra moet uitwijzen op welke wijze meststoffen en biostimulanten kunnen bijdragen aan vergroting van het wortelvolume. Nationale Grasdag heeft de primeur als het gaat om de presentatie van de resultaten.

GRAS 2.0

Job Steunenberg I Advanta Seeds

Door regelgeving, klimaat en de Green Deal in het bijzonder is de roep om weerbaardere grassen groter dan ooit. Zowel genetisch als zaadtechnologisch zijn grote stappen gemaakt: moderne rassen zijn standvastiger en beduidend beter opgewassen tegen ziekten, betreding en andere invloeden van buitenaf. Oog voor optimalisatie van zaaitechnieken maakt bovendien dat het volle potentieel van gras benut wordt.

Stadion Galgenwaard

Herculesplein 241

3584 AA Utrecht

Parkeer je auto in parkeergarage Q-Park Galgenwaard. Deze bevindt zich onder aan de afrit Stadion Galgenwaard direct aan de rechterkant. Wanneer je lopend de parkeergarage verlaat, houd je het stadion aan je rechterhand. Wandel met de bocht mee naar rechts naar de hoofdingang aan de noordzijde. Onze bijeenkomst vindt plaats op de 2e etage in de Leliveldzaal.

Kom je met openbaar vervoer? Maak dan gebruik van de tramlijnen 20, 21 of 22 aan de centrumzijde van het centraal station in Utrecht. Kijk voor de actuele dienstregeling in de 9292 app. Aangekomen bij de Galgenwaard, is het circa 100 meter lopen naar het stadion.

Ben je onverhoopt niet meer in de gelegenheid om het event bij te wonen? Je kunt je inschrijving dan schriftelijk annuleren via info@ipcgroen.nl. Dat kan kosteloos tot 4 november 2024. Daarna is helaas geen restitutie meer mogelijk, vanwege aangegane verplichtingen met gastheer stadion Galgenwaard. Uiteraard kun je in dat geval wel een vervanger gebruik laten maken van de inschrijving.

Nationale Grasdag is een initiatief van Advanta Seeds, DCM, Kybys, Plann ingenieurs, IPC Groene Ruimte en Bras Fijnaart. Voor nadere inlichtingen omtrent toegang en deelname mail je naar info@ipcgroen.nl.

Startdata

Nationale Grasdag

Kies een datum om je in te schrijven.

13 nov.
Externe Locatie
13 nov.: 09:30 - 16:00
Nog 67 plekken beschikbaar

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

  1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
  2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
  3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
  4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.