Banner ipc website

Nieuws Hercertificering voor ETW en ETT gewijzigd

Onderwerpen
ETW
ETT
17 mei 2024
Algemeen ETW beeld Charn beeld Meike

Er vinden een aantal wijzigingen plaats voor de hercertificering van European Tree Workers en European Tree Technicians. Zo komen de specifieke verplichte punten voor de ETW te vervallen en dien je als ETT je kennisuren bij te houden en registreren. Dat maakt de Koniklijke Vereniging van Hovenier en Groenvoorzieners (VHG) afgelopen donderdag bekend via een persbericht.

Voorheen dienden European Tree Workers binnen drie jaar, 30 hercertificeringspunten te behalen om in aanmerking te komen voor de verlenging van het ETW-certificaat. Voorheen was het verplicht om daarvan 4 punten te behalen binnen de domeinen 'Ziekten en aantastingen' en 6 binnen 'Veiligheid bij werken aan bomen'. Deze specifieke verplichte punten komen te vervallen. Ook spreekt de VHG niet meer over hercertificeringspunten, maar over kennisuren. 

ETW regels in lijn met EAC

De VHG heeft overleg gevoerd met EAC, de EAC-hercertificerende instellingen zoals IPC Groene Ruimte en met de leden van de Begeleidingsgroep VHG Platform Boomspecialisten. Hiermee heeft de VHG, als landelijke vertegenwoordiger van de EAC, besloten dat de regels voor ETW in lijn zijn met de Europese richtlijnen van de EAC.

Kennisuren verzamelen en archiveren

Voor ETT geldt dat je - net zoals ETW - zelf je kennisuren bijhouden en bewijs van deelname aan relevante bijscholingen verzamelen en archiveren. Deze documentatie moet aan het einde van elke driejarige periode worden ingediend bij een van de Nederlandse (her)certificerende instellen, zoals IPC Groene Ruimte. Wij zorgen dan voor de validatie van de kennisuren bij de EAC.

Meer weten?

Lees het volledige bericht van VHG hier 

Terug naar overzicht