Banner ipc website

Nieuws Inspiratie Nieuw: ETT verdiepingsdagen voor kennisuren

Onderwerpen
ETT
5 juni 2024
ETT

We lanceren een nieuwe reeks verdiepingsdagen, specifiek gericht op de European Tree Technician. Door deze verdiepingsdagen te volgen, verzamel je kennisuren om in aanmerking te komen voor hercertificering. Als ETT is het verplicht om elke drie jaar 45 kennisuren te verzamelen. Lees hieronder welke verdiepingsdagen je kan volgen.

1. Werken met klimaat en biodiversiteit

Tijdens deze training geef je praktisch invulling aan de termen klimaat en biodiversiteit. Hoe pas je deze toe in de boomverzorging? Hoe verhoog je de biodiversiteit in een bomenbestand, tuin, park of bos? Welke oplossingen zijn er om bomen in de huidige klimaatomstandigheden toch goed te laten groeien?

Kennisuren: 7

Meer informatie over deze verdiepingsdag

2. Stedelijke groeiplaatsen (excursie)*

Tijdens deze verdiepingsdag ga je op excursie naar het zuiden van het land voor een Bomen in Brabant tour. Trainer Jan Winter neemt je mee op een reis langs indrukwekkende projecten die hebben bijgedragen aan de groene transformatie van een aantal Brabantse steden. 

Kennisuren: 8

*Let op: deze excursie vindt plaats op dinsdag 2 juli. Wees er dus snel bij!

Meer informatie over deze verdiepingsdag

3. Bomen en projecten

De boomeffectanalyse is een krachtig instrument om de groene waarden in een projectgebied te ontwikkelen en beschermen. Toch laat de praktijk zien dat veel van deze mogelijkheden onbenut blijven.

Aan de hand van een aantal standaardmodellen en een praktijkvoorbeeld laten we zien hoe je dit instrument optimaal kunt inzetten zodat toekomstige gebruikers van de openbare ruimte kunnen blijven genieten van groene kwaliteit. 

Kennisuren: 7

Meer informatie over deze verdiepingsdag

Benieuwd hoe het ook alweer zat met de eisen voor hercertificering? Ga naar onze ETT landingspagina.

Terug naar overzicht