Biodiversiteit

NL Terreinlabel Expert | opleiding

Kies een onderdeel

Algemeen

Het volgen van een opleiding is een investering in jezelf, een duurzame toekomst en in dit geval een duurzame leefomgeving. De financiële investering in de NL Terreinlabel Expert opleiding kent twee prijsstellingen; NL Greenlabel-partners €3.150,- en niet partners €4300,-

Duurzame terreinen zijn beter voorbereid op klimaatrisico’s zoals wateroverlast, droogte en hittestress. Daarnaast hebben ze een positief effect op de gezondheid van de gebruikers, dragen ze bij aan de biodiversiteit en verhoogt het de vastgoedwaarde. Investeren in een duurzame terreininrichting levert hiermee een win-win situatie op voor de terreineigenaar, huurder, gebruiker, de maatschappij én de natuur. Het NL Terreinlabel is dé methodiek om deze waardes meetbaar en aantoonbaar te maken.

Over NL Terreinlabel

Het NL Terreinlabel is een erkende methodiek om de duurzaamheid van terreinen en kavels te beoordelen. Hierbij wordt deels gebruik gemaakt van data. Daarmee wordt inzicht verkregen in bijvoorbeeld klimaatrisico’s, de 3-30-300 regel en de groen-grijs verhouding op een terrein. Met behulp van de kennis van een NL Terreinlabel Expert kunnen deze inzichten vertaald worden naar een duurzaam ontwerp, de realisatie en het beheer. Zo worden alle kansen op het gebied van duurzaamheid inzichtelijk en kan optimaal invulling gegeven worden aan duurzaamheidsambities in het inrichtingsproces. Na realisatie en het verzamelen van alle benodigde bewijslast kan een officieel NL Terreinlabel-certificaat worden verkregen. Dit resulteert in een NL Terreinlabel score van A t/m G.

Het NL Terreinlabel is van toepassing op alle type terreinen zoals schoolpleinen, bedrijfskavels, sportparken, zorgcomplexen, vakantieparken en vastgoedobjecten. Zowel overheden, woon- en zorgcorporaties als commerciële beheerders van vastgoedportefeuilles maken gebruik van de methodiek.

Wat is een NL Terreinlabel Expert?

Een NL Terreinlabel Expert is bevoegd om zelf het NL Terreinlabel toe te passen. Deze groene professional is dé specialist die alles weet over een integrale duurzame terreininrichting. Hij/zij weet inzichten op basis van data te vertalen naar een advies op maat voor een opdrachtgever, kan eenvoudig en snel projecten aanmaken, voortgang bijhouden, adviesrapporten maken en bewijslast verzamelen in een digitaal register en uiteindelijk een officieel NL Terreinlabel-certificaat aanvragen. De NL Terreinlabel Expert kan een opdrachtgever daarmee van A t/m Z begeleiden bij het verduurzamen van een terrein.

De NL Terreinlabel Expert opleiding

De NL Terreinlabel Expert opleiding is een initiatief van NL Greenlabel en wordt samen met IPC Groene Ruimte georganiseerd. In de opleiding doe je inhoudelijke kennis op over integrale duurzaamheid, leer je over de werking van de NL Terreinlabel-methodiek en hoe je deze goed kunt toepassen in de praktijk bij jouw type opdrachtgevers. Doormiddel van een eigen casusproject waar je mee aan de slag gaat, leer je met de methodiek werken en kun je met de inzichten op basis van data aan de slag. Op die manier pas je de kennis meteen toe en heb je de eerste praktijkervaring als NL Terreinlabel Expert te pakken.

Mogelijk kun je voor deze opleiding een Colland subsidie aanvragen en tot €1.500 per jaar vergoed krijgen. Voor de mogelijkheden en voorwaarden verwijzen we naar de website hieronder. IPC Groene Ruimte of NL Greenlabel kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor het wel of niet verkrijgen van subsidies. https://collandarbeidsmarkt.nl...

Dit zijn jouw voordelen

 • Ervaren praktijktrainers
 • NL Terreinlabel Expert-certificaat
 • Erkend NL Greenlabel
 • Register Duurzame leefomgeving
 • Start op: 11 sep. 2024
 • IPC Groene Ruimte
 • 3.150,00
Nog 14 plekken beschikbaar

Meer informatie

Het programma van de NL Terreinlabel Expert opleiding bestaat uit 6 lesdagen. Hierbij worden theorie en praktijkopdrachten gecombineerd. De verschillende dagen zijn gericht op het vertalen van integrale kennis naar de praktijk, het toepassen van de NL Terreinlabel-methodiek en de communicatie met (potentiële) opdrachtgevers. Op dag 5 wordt ook een examen afgelegd.

Dag 1: Het belang van integrale duurzaamheid
Dag 2: Verdieping NL Terreinlabel
Dag 3: Verdieping NL Terreinlabel
Dag 4: Het Register Duurzame Leefomgeving
Dag 5: Marketing & communicatie (+ examen in de ochtend)
Dag 6: Het NL Terreinlabel in de praktijk

De NL Terreinlabel Expert opleiding is bedoeld voor professionals die meer willen leren over integrale duurzaamheid op terreinen. Je kunt hiermee jouw diensten uitbreiden zoals hoveniers, ontwerpers, (vastgoed)adviseurs, architecten, ontwikkelaars en ambtenaren die meer willen leren over integrale duurzaam op terreinen en tools zoeken om hiermee aan de slag te gaan in de praktijk. Deelnemers met parate groenkennis hebben daarbij enig voordeel maar dit is geen vereiste.

Na het volgen van de opleiding en het behalen van het examen heb je kennis over integrale duurzaamheid op terreinen en krijg je de officiële status van NL Terreinlabel Expert. Hiermee heb je:

 1. Toegang tot het Register Duurzame Leefomgeving waar je projecten kunt aanmelden;
 2. De tools in handen om opdrachtgevers optimaal te begeleiden, eenvoudig rapportages te maken en te bewerken, bewijslast te verzamelen;
 3. Recht op korting op NL Terreinlabel producten
 4. De mogelijkheid om webinars bij te wonen met updates over onder andere het NL Terreinlabel en wordt kennis en ervaring met andere NL Terreinlabel Experts gedeeld;
 5. De mogelijkheid om netwerkevents van NL Greenlabel bij te wonen om het ecosysteem te versterken en je eigen netwerk uit te breiden;
 6. Met een casusproject een eerste showcase voor andere potentiële opdrachtgevers waarmee je commercieel aan de slag kunt.

Tijdens onze opleidingen en trainingen maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische Leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto ‘leren door te doen’.

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt in de groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training/opleiding, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen.

Start september 2024

Dag 1 - 11/9
Dag 2 - 24/9
Dag 3 - 8/10
Dag 4 - 5/11
Dag 5 - 19/11
Dag 6 - 10/12

Startdata

NL Terreinlabel Expert | opleiding

Kies een datum om je in te schrijven.

11 sep.
IPC Groene Ruimte
van 11 sep. tot 10 dec. 09:00 - 16:00

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.