DSC4596

Opzichter Uitvoerder Buitenruimte (OUB) | Opleiding

Kies een onderdeel

Algemeen

Start 18 september 2024 en februari 2025

Er is veel vraag naar opzichters, uitvoerders en toezichthouders die aan de hand van verschillende projectvormen een project kunnen begeleiden vanaf de aanbesteding tot aan de nazorg. Het beschikken over sterke communicatieve vaardigheden en projectmatig kunnen werken is hierin een belangrijk onderdeel. Tijdens de opleiding leiden we je op tot een procesbeheerder van een project, met kennis over zowel groen, grijs als blauw gebied. Zodat je als kundige opzichter, uitvoerder en toezichthouder zelfstandig projecten in de buitenruimte tot een goed kan einde brengen.

Met de IPC opleiding Opzichter / Uitvoerder in de Buitenruimte word je binnen 2,5 jaar volleerd opzichter of uitvoerder. Dankzij de ervaren trainers uit de praktijk van IPC Groene Ruimte. Wij maken een persoonlijk plan voor jouw opleiding, afgestemd op uw praktijk als uitvoerder / opzichter. Na de eindopdracht en evaluatie ontvangt je van IPC een erkend vakdiploma Opzichter / Uitvoerder in de Buitenruimte.

Bij de opleiding Opzichter / Uitvoerder in de Buitenruimte zijn veel IPC partners betrokken. Alle partijen brengen ervaring in vanuit de branche. Professionals voor professionals. Dat werkt voor toepassing van de nodige vakkennis als opzichter / uitvoerder in de (integratie van de) groene, grijze en blauwe sector. Ook wetgeving borgen, projecten aansturen, contracten opmaken en omgaan met risico’s gaat u na deze opleiding perfect af als opzichter /uitvoerder in de buitenruimte.

Wil je meer informatie over de opleiding of wil je zich aanmelden voor de opleiding Opzichter / uitvoerder in de buitenruimte? Neem dan contact op met Annet Wouters (Opleidingscoördinator IPC Groene Ruimte) op telefoonnummer 06-27830740.

Dit zijn jouw voordelen

 • Ervaren praktijktrainers
 • Persoonlijke studiebegeleiding
 • Projectmatig werken
 • Wet- en regelgeving

Meer informatie

Alle partijen brengen ervaring in vanuit de branche. Professionals voor professionals. Dat werkt voor toepassing van de nodige vakkennis als opzichter / uitvoerder in de (integratie van de) groene, grijze en blauwe sector. Ook wetgeving borgen, projecten aansturen, contracten opmaken en omgaan met risico’s ga je na deze opleiding perfect af als opzichter /uitvoerder in de buitenruimte.

De opleiding Opzichter / Uitvoerder in de Buitenruimte bestaat uit de volgende hoofdonderwerpen;

 • Communicatieve vaardigheden
 • Vakkennis
 • Projectmatig werken & Contracten & Kwaliteitsplan
 • Wet- en regelgeving

Na 25 lesdagen (verspreid over 14 maanden) gaat men een eindopdracht maken naar aanleiding van een project op het werkbedrijf. De praktijkfase; welke maximaal een jaar duurt.

IPC Groene Ruimte gelooft in kwaliteit boven kwantiteit. Daarom hanteert IPC een (gratis) selectieprocedure voor cursisten die zich aanmelden. Deze selectie bestaat uit een motivatiegesprek en de vaststelling van uw kennisniveau. Hierna hoort u of u bent geselecteerd voor de opleiding.

Met de IPC opleiding Opzichter / Uitvoerder in de Buitenruimte word je binnen 2,5 jaar volleerd opzichter of uitvoerder, mits de eindtoest met voldoende resultaat wordt afgesloten.

De exameneisen voor het examen zijn vastgelegd in het examendocument. Het examendocument is verkrijgbaar via IPC.

Inclusief

 • Intake gesprek
 • Branche erkend vakdiploma
 • Geaccrediteerd door begeleidingscommissie
 • Lunch & koffie

Exclusief

 • Aanmelding, deze wordt definitief na het intake gesprek. Zie informatie onderaan deze pagina

Tijdens onze opleidingen en trainingen maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische Leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto ‘leren door te doen’.

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt in de groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training/opleiding, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen.

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.