Praktisch Reeënbeheer

Kies een onderdeel

Algemeen

De populatie reeën in Nederland neemt toe en het beheren van reeën vergt een andere aanpak dan de andere grofwildsoorten. Om de kwaliteit en kennis van de (aankomende) reewildbeheerders op niveau te brengen heeft IPC Groene Ruimte de training Praktisch Reeënbeheer ontwikkeld.

Reeënbeheer dient planmatig te gebeuren waarbij de aanpak gekoppeld moet worden aan tactiek en vaardigheden. Tijdens de training Reeënbeheer leert u op zeer praktische wijze de kennis efficiënt toe te passen.

Deze praktijktraining van IPC bestaat uit 5 dagdelen training met aansluitend het examen.

Ook bieden we de afzonderlijke modules Wildzwijnbeheer en Damhertbeheer aan voor zich wil verdiepen in deze specifieke soorten.

Dit zijn jouw voordelen

 • biologie en leefwijze
 • beheer en beleid
 • aanspreken en herkennen
 • bejaging
 • schottekens en nazoek
 • wapens, uitrusting en schietvaardigheid
 • 5 dagen
 • Start op: 24 sep. 2024
 • IPC Groene Ruimte
 • 595,00
Nog 18 plekken beschikbaar

Meer informatie

Doel van deze training is meer inzicht verkrijgen in reeënbeheer. Niet alleen het verkrijgen van kennis, maar ook het toepassen hiervan is een must.

De volgende onderwerpen komen aan bod;

 • biologie en leefwijze
 • beheer en beleid
 • aanspreken en herkennen
 • bejaging
 • schottekens en nazoek
 • wapens, uitrusting en schietvaardigheid

De praktische training Reeënbeheer van IPC Groene Ruimte is niet alleen geschikt voor hen die recent het jachtdiploma behaald hebben, maar ook voor ervaren reewildjagers en terreinbeheerders.

Deze praktische training is geschikt voor ervaren als onervaren jagers, reewildjagers en terreinbeheerders. Minimale voorkennis is het jachtdiploma.

Mogelijk komt deze training in aanmerking voor Colland subsidie. Voor de mogelijkheden en voorwaarden verwijzen wij u naar de website van: Colland Arbeidsmarkt subsidies IPC kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het wel of niet verkrijgen van subsidie.

Na het volgen van deze training en bij een positief examenresultaat ontvang je het branche erkende certificaat ‘Reeënbeheer’

Tijdens onze opleidingen en trainingen maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische Leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto ‘leren door te doen’.

Maximaal 20 personen

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt in de groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training/opleiding, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen.

Startdata

Praktisch Reeënbeheer

Kies een datum om je in te schrijven.

24 sep.
IPC Groene Ruimte
van 24 sep. tot 24 okt. 09:00 - 21:30

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.