Boom kroon algemeen

Sortimentskennis

Kies een onderdeel

Algemeen

Herkennen van landschappelijke beplanting is belangrijk als het gaat over een goed groenbeheer en -onderhoud. Op basis van groeieigenschappen van de beplanting kan een bewuste keuze gemaakt worden bij het snoeien. Dit zal de soortenrijkdom van een beplantingsvak versterken.

Het herkennen en benoemen van landschappelijke beplanting in de openbare ruimte wordt in deze training behandeld. Als leidraad voor deze 1-daagse training hanteren wij een lijst met 40 bomen en struiken die veel voorkomen in de openbare ruimte. Deze lijst bevat de zogenaamde potentieel natuurlijke vegetatie die voor het versterken van de biodiversiteit belangrijk is.


Dit zijn jouw voordelen

 • Ervaren praktijktrainer
 • Zelf aan de slag met determineren
 • Interactieve lesdag
 • 1 dag
 • Start op: 15 okt. 2024
 • IPC Groene Ruimte
 • 345,00
Nog 8 plekken beschikbaar

Meer informatie

Doel van de training is dat je snapt hoe je een boom of struik kan herkennen en hoe je deze aan de hand van kenmerken kan determineren. Tevens laten we zien welke digitale hulpmiddelen er zijn bij het herkennen van bomen en struiken.

Het dagprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Anatomie van een plant
 • Opbouw wetenschappelijke naam
 • Morfologie
 • Kenmerken van de 40 soorten
 • Oefening determineren
 • De toepassing van soorten
 • Een excursie

Bij deze training krijg je het boek Bosplantsoen; bomen en struiken in bos en landschap.

Om deze training te volgen is geen specifieke voorkennis vereist. 

De training is ontwikkeld voor mensen die werkzaam zijn in de groene ruimte en faunabeheer maar die geen groene opleiding hebben gevolgd. Door zelfstudie na de training zal je de bomen en struiken ook daadwerkelijk gaan herkennen en weet je wat de eigenschappen van de verschillende soorten zijn.

Na deze eendaagse training sortimentskennis kan je de meest voorkomende struiken en planten determineren. Je ontvangt als bewijs van deelname een Verklaring van deelname

Inclusief: 
Koffie, thee en lunch

Tijdens onze opleidingen en trainingen maken we gebruik van verschillende leervormen. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto ‘leren door te doen’.

Het maximaal aantal deelnemers van deze training is 12 personen. Met het beperkt aantal personen wordt een maximale kennisoverdracht geborgd.

Startdata

Sortimentskennis

Kies een datum om je in te schrijven.

15 okt.
IPC Groene Ruimte
van 15 okt. tot 15 okt. 09:00 - 16:00
25 feb.
IPC Groene Ruimte
van 25 feb. tot 25 feb. 09:00 - 16:00

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.