Groen - boom

Vaktechnisch Toezichthouder Groen

Kies een onderdeel

Algemeen

Vaktechnisch Toezichthouder Groenvoorziening is een training in reeks van trainingen ‘vaktechnisch toezichthouders’. Daar waar het aan specialistische kennis bij de opzichter of uitvoerder ontbreekt, wordt de Vaktechnisch Toezichthouder ingeschakeld.

Na het volgen van deze training heb je als Vaktechnisch Toezichthouder Groenvoorziening de volgende deskundigheid;

 • beoordelen en toepassen van de (technische) bepalingen groenvoorziening zoals deze in RAW zijn vastgelegd
 • weet je hoe je een plan kunt maken om op de juiste wijze vaktechnisch toezicht te houden bij aanleg- en onderhoudswerken in groenvoorziening
 • kun je aan de hand van de opdracht en/of het gedetailleerde werkplan (of kwaliteitsplan) een risico-inschatting maken van aanleg- en onderhoudswerkzaamheden in de groenvoorziening
 • ben je bekend met raakvlakken met andere disciplines in de openbare ruimte
 • weet je hoe je objectief kunt rapporteren.

Staat er geen geschikte startdatum bij voor jou of jouw collega? Regelmatig plaatsen we nieuwe trainings- en opleidingsdata. Houd onze website in de gaten.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 026-3550100

Dit zijn jouw voordelen

 • 4 dagen
 • Start op: 23 sep. 2024
 • IPC Groene Ruimte
 • 1.150,00
Nog 5 plekken beschikbaar

Meer informatie

Jouw expertise levert een betere kwaliteit van aanleg- en onderhoudswerkzaamheden in de groenvoorziening. Hiermee kunnen faalkosten tijdens aanleg en/of onderhoud van groen worden voorkomen.

De Vaktechnisch Toezichthouder Groenvoorziening kan op het juiste moment ingrijpen wanneer onderdelen dreigen verkeerd te gaan. Dus minder discussie achteraf (na uitvoering of bij oplevering.

Je kunt door middel van risicobeheersing op het juiste moment op de juiste plek aanwezig zijn om het werk te beoordelen. Dit levert kostenbesparing in directievoering op.

De volgende onderwerpen komen aan bod;

 • RAW-bestek, Standaard RAW-bepalingen, contractafspraken, directievoering;
 • Risico’s van een groen-technische uitvoering van aanleg en beheer;
 • Meetmethoden en keuringen;
 • Registratie van resultaten;
 • Toepassing van groen-technische en contracttechnische begrippen;
 • Bouwstoffen die bij werkzaamheden in het groen worden gebruikt;
 • Oefenen met praktijkcasussen en het examen.

Voor diegenen die actief zijn als opzichter/uitvoerder/ toezichthouder/ directievoerder in de buitenruimte en zich willen specialiseren. Voor diegenen die actief zijn in de groenvoorziening en zich willen bekwamen in vaktechnisch toezicht houden.

Vaktechnisch Toezichthouder Groenvoorziening kan een volgende stap in jouw carrière zijn. Je kunt jouw diensten uitbreiden of de overstap maken van de vakinhoud naar de procesmatige kant, richting opzichter/uitvoerder buitenruimte (OUB).

De training wordt afgerond met een toets. Bij voldoende resultaat ontvang je het IPC certificaat ‘Vaktechnisch Toezichthouder Groenvoorziening’.


Koffie, thee & lunches
Praktijktraining/casussen
Certificaat VTT Groenvoorziening (bij voldoende resultaat)

Tijdens onze opleidingen en trainingen maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische Leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto ‘leren door te doen’.

Maximaal 12 personen.
We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt in de groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van deze training, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen.

Startdata

Vaktechnisch Toezichthouder Groen

Kies een datum om je in te schrijven.

23 sep.
IPC Groene Ruimte
van 23 sep. tot 11 nov. 09:00 - 16:00

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.