10011 stapel hout in bos

Veilig werken langs de weg voor uitvoerenden

Kies een onderdeel

Algemeen

Bij het uitvoeren van werkzaamheden langs de weg is het cruciaal de veiligheid te waarborgen. Hierin zijn de Wegenverkeerswet en Arbowet kaderstellend.

In deze training leer je om conform de richtlijnen van het CROW een veilige werkplek te creëren voor werkzaamheden uit te voeren langs de weg.

Deze training bestaat uit een theoretische basis en wordt vervolgens in een realistische praktijksituatie geoefend. Op basis van meerdere casussen leer je om met fysieke verkeersbegeleidende middelen een veilige werkplek te creëren. Dit kan alleen door de juiste keuzes te maken uit de grote verscheidenheid aan materialen, zoals verkeersborden, pionnen, raamwerken, e.d.

In de praktische componenten leer je daadwerkelijk de vertaling te maken van de theorie naar een praktijksituatie. De hierbij te gebruiken instructiekaart help je om ook na afloop van de training de juiste keuzes te maken.

Staat er geen geschikte startdatum bij voor jou of uw collega? Regelmatig plaatsen we nieuwe trainings- en opleidingsdata. Houd onze website in de gaten.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 026-3550100

Meer informatie over de training en startdata treft u hieronder

Dit zijn jouw voordelen

 • 1 dag
 • Start op: 05 sep. 2024
 • IPC Groene Ruimte
 • 260,00
Nog 6 plekken beschikbaar

Meer informatie

Na deelname aan de training herken je de risico’s en gevolgen die onveilig werken langs de weg voor alle betrokkenen kunnen hebben. Hierbij ken je de rechten en plichten van opdrachtgever en opdrachtnemer en ben je in staat om naar de voorwaarden uit de CROW-richtlijn 96b, de Arbowet en de Wegenverkeerswet op een juiste manier te handelen in praktijksituaties. Hiervoor ken je  de relevante weg afzettings- materialen (borden afzet) en kun je  een juiste wegafzetting uitvoeren.

De volgende onderwerpen komen aan bod;

 • Wegenverkeerswet
 • Arbowet
 • Signaalkleding (veiligheidskleding)
 • Werken conform CROW richtlijnen (96b)
 • Lezen van een tekening
 • Werken met het stappenplan, van tekening tot uitvoering
 • Praktische oefeningen verkeersbegeleidende maatregelen

Deze training is uitermate geschikt voor diegene die op uitvoerend niveau werkzaamheden verricht op of langs de weg en hierbij een veilige werkplek dient te waarborgen.

Na afloop van de training ontvangt u een digitale verklaring van deelname.

Voor ETW-ers levert deze training 7 her certificeringspunten op binnen de volgende categorie(ën):

Veiligheid werken aan bomen 7 punten


Daarnaast kunt u met deze training 7 nascholingsuren verdienen voor de Code 95 kwalificatie.

Er is geen voorkennis vereist

Mogelijk komt deze training in aanmerking voor Colland subsidie. Voor de mogelijkheden en voorwaarden verwijzen wij u naar de website van: Colland Arbeidsmarkt subsidies IPC kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het wel of niet verkrijgen van subsidie.

Digitale verklaring van deelname

Inclusief

Boek: veilig werken langs de weg
Instructiekaart
Lunch & koffie
7 ETW-her certificeringspunten

Exclusief

Signaalkleding
Veiligheidsschoenen

Tijdens onze opleiding maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto 'leren door te doen.

Maximaal 12 personen

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt inde groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen

Als je door de bomen het bos niet meer ziet bij het kiezen van een passende training, dan is het praktisch om het uitgangspunt vast te stellen. Wat wil je bereiken? In een handige routekaart hebben we al onze motorzaagtrainingen weergegeven.

Bekijk de Routekaart Motorkettingzagen

Zaagbroek, zaaglaarzen of zaagschoenen, jas, handschoenen en helm met gelaat en gehoorbescherming

Startdata

Veilig werken langs de weg voor uitvoerenden

Kies een datum om je in te schrijven.

05 sep.
IPC Groene Ruimte
van 05 sep. tot 05 sep. 09:00 - 16:00
27 nov.
IPC Groene Ruimte
van 27 nov. tot 27 nov. 09:00 - 16:00

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.