Boom kroon algemeen

BHV voor boomverzorgers

Kies een onderdeel

Algemeen

Boomverzorgers moeten in geval van calamiteiten snel en efficiënt hulp kunnen verlenen. Deze 2-daagse training bij IPC Groene Ruimte is hier optimaal op ingericht.

In deze training leer je doelmatig handelen gericht op het verlenen van de ‘eerste hulp’, zoals dat van een bedrijfshulpverlener (BHV-er) mag worden verwacht. Je leert hierbij onder andere het uitvoeren van een reanimatie en de inzet van een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Specifiek gericht op het beroep van de boomverzorger wordt het uitvoeren van reddingsacties en evacuaties bij het werken in bomen geoefend. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het fenomeen ‘gordelshock’.

Zelfs bij inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften en beschermingsmaatregelen kunnen boomverzorgers betrokken raken bij ongevallen of calamiteiten. Het kunnen verlenen van eerste hulp bij het werken in bomen is een daarom een absolute must voor elke boomverzorger in of rondom de boom.

Dit zijn jouw voordelen

 • Training op A-locatie
 • Ervaren praktijktrainers
 • Zelf reddingsacties uitvoeren
 • Levensreddend handelen
 • 2 dagen
 • Start op: 04 sep. 2024
 • IPC Groene Ruimte
 • 460,00
Nog 10 plekken beschikbaar

Meer informatie

Zelfs bij inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften en beschermingsmaatregelen kunnen boomverzorgers betrokken raken bij ongevallen of calamiteiten. Het kunnen verlenen van eerste hulp bij het werken in bomen is een daarom een absolute must voor elke boomverzorger in of rondom de boom.

Deelname aan de training bereidt je voor op het examen BHV, onderdeel ‘eerste hulp’.

De volgende onderwerpen komen aan bod;

 • Uitgebreid oefenen eerste hulp
 • Uitvoeren van een reanimatie
 • Gebruik Automatische Externe Defibrillator (AED)
 • Protocol noodsituatie in bomen
 • Reddingsacties in bomen

Deze training is geschikt voor iedereen die als professioneel boomverzorger werkzaam is in en rondom bomen.

Voor deelname aan het basisdeel BHV (onderdeel ‘eerste hulp’) is geen voorkennis of ervaring vereist.

Voor het verrichten van reddingsacties en evacuaties in bomen is het certificaat ‘Boomklimmen 1’ of gelijkwaardig vereist.

Na deelname aan de training en bij voldoende resultaat voor het examen ontvangt u een tweetal certificaten, namelijk het (deel)certificaat BHV (1, uitgegeven door het NIBHV) en het IPC certificaat ‘Reddingsacties in bomen’ (2).

Voor ETW levert deze training 4 kennisuren op

Tijdens onze opleidingen en trainingen maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische Leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto ‘leren door te doen’.

Het maximaal aantal deelnemers van deze training is 12 personen.

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt in de groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen.

Startdata

BHV voor boomverzorgers

Kies een datum om je in te schrijven.

04 sep.
IPC Groene Ruimte
van 04 sep. tot 05 sep. 09:00 - 16:00
27 jan.
IPC Groene Ruimte
van 27 jan. tot 28 jan. 09:00 - 16:00

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.