Banner groen website 2024 3

BHV voor boomverzorgers herhaling (hoogwerker)

Kies een onderdeel

Algemeen

Je bent boomverzorger en in het bezit van eenBHV boomverzorging certificaat? Zoals je weet is het BHVb-certificaat 1 jaar geldig. Om de geldigheid te behouden moet je één keer per jaar een herhalingstraining volgen. Een geldig BHV-certificaat is een voorwaarde om in aanmerking te komen voor hercertificering van het 'European Tree Worker-certificaat'. Deze training zorgt ervoor dat de kennis en kunde weer up-to-date is, zodat in geval van calamiteiten bij het klimmen of bij de inzet van een hoogwerker doelmatig gehandeld kan worden. De nadruk ligt op praktijksituaties voor de boomverzorger die gebruik maakt van de hoogwerker.

BHV is een onmisbare vaardigheid in de omgeving van boomverzorging. Zelfs bij inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften en beschermingsmaatregelen kunnen boomverzorgers tijdens de boomverzorging slachtoffer van ongevallen of calamiteiten worden. Onze BHV cursus leert boomverzorgers de specifieke benadering van bedrijfshulpverlening bij boomverzorging: BHVb. Het gaat om doelmatig handelen bij eerste hulp, zoals reanimeren, evacueren en reddingsacties in bomen.

Dit zijn jouw voordelen

 • Ervaren praktijktrainers
 • Levensreddend handelen
 • Noodprotocol
 • Hoogwerkertechnieken
 • 1 dag
 • Start op: 28 okt. 2024
 • IPC Groene Ruimte
 • 345,00
Nog 4 plekken beschikbaar

Meer informatie

De volgende onderwerpen komen aan bod;

 • Inschatting situatie en maken stappenplan
 • Noodprotocol
 • Hoogwerkertechnieken
 • Procedures in de boom
 • Uitvoeren eerste hulp
 • Veilig naar de grond brengen van het slachtoffer
 • Handelingen op de grond

Deze BHVb herhaling is geschikt voor boomverzorgers die regelmatig gebruik maken van de hoogwerker . De vertrouwde basishandelingen worden herhaald en je kunt noodsituaties inschatten, handelen en noodzakelijke vervolgstappen bepalen.

Bij een positief resultaat wordt jouw certificaat met een jaar verlengd.

Voor ETW-ers levert deze training 4 hercertificeringspunten.

Tijdens onze opleidingen en trainingen maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische Leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto ‘leren door te doen’.

Maximaal 4 personen

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt in de groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training/opleiding, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen.

Startdata

BHV voor boomverzorgers herhaling (hoogwerker)

Kies een datum om je in te schrijven.

28 okt.
IPC Groene Ruimte
van 28 okt. tot 28 okt. 09:00 - 16:00
19 dec.
IPC Groene Ruimte
van 19 dec. tot 19 dec. 09:00 - 16:00

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.

BHV voor boomverzorgers

training Boomverzorgers moeten in geval van calamiteiten snel en efficiënt hulp kunnen verlenen. Deze 2-daagse training bij IPC Groene Ruimte is hier optimaal op ingericht. In deze training leer je doelmatig handelen gericht op het verlenen van de ‘eerste hulp’, zoals dat van een bedrijfshulpverlener (BHV-er) mag worden verwacht. Je leert hierbij onder andere het uitvoeren van een reanimatie en de inzet van een Automatische Externe Defibrillator (AED). Specifiek gericht op het beroep van de boomverzorger wordt het uitvoeren van reddingsacties en evacuaties bij het werken in bomen geoefend. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het fenomeen ‘gordelshock’. Zelfs bij inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften en beschermingsmaatregelen kunnen boomverzorgers betrokken raken bij ongevallen of calamiteiten. Het kunnen verlenen van eerste hulp bij het werken in bomen is een daarom een absolute must voor elke boomverzorger in of rondom de boom. 345,00

Hoogwerker inzetten motorkettingzaag

training Bij het snoeien van bomen, gevelgroen en of hagen wordt vaak de hoogwerker gebruikt. Het werken op hoogte is naar de Arbo richtlijnen gecategoriseerd als ‘risicovol werk’. Dit vergt van diegene die de hoogwerker bediend specifieke deskundigheid.  De motorzaag is bij snoeiwerkzaamheden de meest gebruikte machine. Juist de beperkte werkruimte in de hoogwerker in combinatie met snoeitechnieken maakt het werk risicovol.  De IPC training ‘Hoogwerker met inzet motorzaag’ voorziet in de alle relevante (veiligheids) aspecten die hierbij noodzakelijk zijn. Met de praktijktraining van IPC Groene Ruimte krijg je de juiste kennis en vaardigheid aangereikt om eigen veiligheid en die van anderen te vergroten alsmede schade en ongevallen te voorkomen. In deze training maken we gebruik van de tophandle kettingzaag. 345,00