Fauna - grofwildbeheer

Praktisch Damhertenbeheer

Kies een onderdeel

Algemeen

De populatie damherten neemt van alle grote wilde herbivoren in omvang en qua verspreiding het snelst toe. Vanwege het gedrag van deze soort neemt het aantal conflicten op maatschappelijk en ecologisch niveau toe. Aan de andere kant is het damhert tegelijkertijd een charismatische soort die graag wordt gezien door het publiek. Om de kwaliteit en kennis van de (aankomende) beheerders van het damhert op niveau te brengen, ontwikkelde IPC Groene Ruimte de training Praktisch Damhertenbeheer.

Het beheer van het damhert dient planmatig te gebeuren waarbij de aanpak is gericht op de gewenste effecten zonder dat de gekozen aanpak ook leidt tot ongewenste neveneffecten. Tijdens deze module leert de beheerder tactieken en vaardigheden om het damhert effectief en efficiënt te beheren.

Dit zijn jouw voordelen

 • Ervaren praktijktrainers
 • Training op A-locaties
 • Uitbreiding kennis
 • 2 dagen
 • 475,00
Geen plekken beschikbaar

Meer informatie

Doel van deze training is meer inzicht te krijgen in het beheer van het damhert. Niet alleen het verkrijgen van kennis, maar ook het toepassen hiervan is een must. 

De volgende onderwerpen komen aan bod:
• Biologie en leefwijze
• Bejaging
• Schottekens en nazoek
• Wapens, uitrusting en schietvaardigheid

Deze training Praktisch Damhertenbeheer van IPC Groene Ruimte is geschikt voor ervaren en onervaren faunabeheerders en terreinbeheerders.

Ivm de schiettraining moet je in het bezit zijn van een Omgevingsvergunning Jachtgeweeractiviteit. 

Naast dat je kennis en ervaring op doet, ontvang je een Verklaring van deelname.

Tijdens onze opleidingen en trainingen maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische Leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto ‘leren door te doen’.

Inclusief: 

 • lesmaterialen
 • koffie, thee en lunch 

Startdata

Praktisch Damhertenbeheer


Er zijn geen startdata van deze opleiding bekend.
Heeft u interesse in deze opleiding?
Neem contact op

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.