ETM banner boom stad

ETT Hercertificering/Verdiepingsdag - Stedelijke Groeiplaatsen

Kies een onderdeel

Algemeen

Tijdens deze verdiepingsdag ga je op excursie naar het zuiden van het land voor een Bomen in Brabant tour. Trainer Jan Winter neemt je mee op een reis langs indrukwekkende projecten die hebben bijgedragen aan de groene transformatie van een aantal Brabantse steden. 

Veel plaatsen in de openbare ruimte zijn niet geschikt om zomaar een boom te planten. Het ontwerpproces moet dusdanig verlopen dat de duurzame oprichting en instandhouding van een boom zowel bovengronds als ondergronds mogelijk is. Er moeten in veel gevallen grote investeringen gedaan worden in de groeiplaats om het uberhaubt mogelijk te maken een boom te planten. Wat wil je ermee, welke soort, hoe regel je meervoudig ruimtegebruik zodat ook waterberging, klimaatadaptatie en biodiversiteit plaats krijgen?

De excursie

Je begint je dag bij het centraal station van 's-Hertogenbosch, waar Jan Winter je meeneemt langs verschillende projecten. Van groeiplaatsen tot weelderige boomprojecten, je krijgt een exclusief kijkje in de groene ontwikkelingen van de regio. En natuurlijk geniet je onderweg van een heerlijke Bossche bol.

Vervolgens ga je op weg naar Tilburg, waar Erwin van Herwijnen je rondleidt langs de verborgen groene schatten van de binnenstad. Ontdek hoe nieuwe projecten met bomen en water de basis leggen voor een duurzame en groene toekomst voor Tilburg. En vergeet niet te genieten van een traditioneel Brabants worstenbroodje tijdens deze dag.

Comfortabele schoenen zijn een must, want je gaat flink wat kilometers maken. Bovendien verdien je 8 waardevolle ETT kennisuren door deel te nemen.

Kennisuren voor hercertificering

Voor European Tree Technicians (ETT) geldt als eis het verzamelen van minimaal 45 kennisuren elke drie jaar. Deze kennisuren dienen binnen het ETT curriculum te passen. Alle gecertificeerden dienen in de basis zelf hun kennisuren bij te houden en bewijs van deelname aan relevante bijscholingen te verzamelen en te archiveren. Voor het eind van elke driejarige periode moeten zij deze documentatie indienen bij een van de Nederlandse (her)certificerende instellingen, zoals IPC Groene Ruimte.

Dit zijn jouw voordelen

 • 1 dag
 • 290,00
Geen plekken beschikbaar

Meer informatie

In de praktijk worden er veel concessies gedaan om de gewenste inrichting mogelijk te maken. Wat betekent dat nu uiteindelijk voor het eindresultaat? En hoe ziet het eruit? Welke lessen kunnen we leren met betrekking tot de voorbereiding om dat eindresultaat te verbeteren?

Programma:

Ochtend:

We starten de dag op Centraal Station Den Bosch. Iedereen wordt natuurlijk verzocht met de trein te komen, mocht dat niet lukken dan is een Q-park nabij. We lopen met Jan Winter door de historische binnenstad, via de groene vestingwerken en de Parade naar de Paleisbrug waar oud en nieuw Den Bosch verbonden worden. Aanbod komen:

 • Sortimentskeuze
 • De rol van archeologie en erfgoed
 • Groeiplaatsverbetering

Middag:

Daarna gaan we weer richting station en stappen we in de trein naar Tilburg. Geen tijd te verliezen, dus lunch wordt genuttigd in de trein. In Tilburg neemt Erwin van Herwijnen ons mee langs de bomenprojecten in en om de binnenstad. Belangrijke onderwerpen zijn:

 • Bomen en waterberging
 • Vergroening van de stad
 • Kunstmatige groeiplaatsen

European Tree Technicians die hun certificaat willen verlengen en/ of andere geinteresseerde boomverzorgers die hun kennis en vaardigheden willen vergroten.

Voor ETT-ers levert deze training 7 kennisuren op. Hiervoor wordt een verklaring van deelname afgegeven die de deelnemer zelf moet administreren.

Inclusief

 • Koffie, thee en lunch
 • 8 ETT kennisuren

Tijdens deze training maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische Leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren. We ervaren dat in onze trainingen en opleidingen veel interactie is binnen de groep. Zo delen deelnemers doorgaans kennis en ervaringen met elkaar, waar je veel aan kan hebben in de dagelijkse praktijk. Ook vinden we de didactische vaardigheden van onze trainers en experts belangrijk. Daarom werken we zo veel mogelijk vanuit het motto ‘leren door te doen’

Maximaal 16 personen.

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt in de groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training/opleiding, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen.

Startdata

ETT Hercertificering/Verdiepingsdag - Stedelijke Groeiplaatsen


Er zijn geen startdata van deze opleiding bekend.
Heeft u interesse in deze opleiding?
Neem contact op

Referenties

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.