Boom kroon algemeen

ETW Hercertificering/Verdiepingsdag - Instrueren & Beoordelen van snoeiwerkzaamheden

Kies een onderdeel

Algemeen

In de boomverzorging worden werkzaamheden uitgevoerd o.b.v. bestekken. Om te toetsen of het juiste resultaat is behaald wordt er toezicht gehouden door de uitvoerende organisatie, de opdrachtgever of door een aparte toezichthouder. In de praktijk blijkt er veel ruimte voor interpretatie van uitgevoerd snoeiwerk.

Goed om de ruimte concreet te benutten en te onderbouwen met argumenten zodat u aan de voorkant goed kan instrueren en na realisatie kan beoordelen.

Dit zijn jouw voordelen

 • Ervaren praktijktrainers
 • Nieuwe kennis opdoen
 • 7 ETW hercertificeringspunten
 • 1 dag
 • Start op: 04 sep. 2024
 • IPC Groene Ruimte
 • 210,00
Nog 11 plekken beschikbaar

Meer informatie

In de boomverzorging worden werkzaamheden uitgevoerd o.b.v. bestekken. Om te toetsen of het juiste resultaat is behaald wordt er toezicht gehouden door de uitvoerende organisatie, de opdrachtgever of door een aparte toezichthouder. In de praktijk blijkt er veel ruimte voor interpretatie van uitgevoerd snoeiwerk. Goed om de ruimte concreet te benutten en te onderbouwen met argumenten zodat u aan de voorkant goed kan instrueren en na realisatie kan beoordelen. 

Programma: Voorbereiding: via ELO: webinar het nieuwe snoeien 

 • Bestekken
 • Opbouw bestek
 • Snoeibegrippen en methoden
 • Werkmethode beoordelen en instrueren
 • Wat is de praktische en deskundige aanpak
 • Interpretatieruimte specifiek invullen o.b.v. soort, natuurlijke variabelen en locatie
 • Excursie langs diverse objecten
 • Begeleidingssnoei
 • Onderhoudssnoei
 • Vormsnoei

European Tree Workers die hun certificaat willen verlengen en/ of andere geïnteresseerde boomverzorgers die hun kennis en vaardigheden willen vergroten.

Als ETW’er dien je in de 3 jaar, na het behalen van het ETW examen, 30 punten te verzamelen.

Voor ETW-ers levert deze training 7 hercertificeringsuren op 

Koffie, thee en lunch

Tijdens onze opleidingen en trainingen maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische Leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto ‘leren door te doen’.

Het maximaal aantal deelnemers van deze training is 10 personen. We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt in de groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen

Startdata

ETW Hercertificering/Verdiepingsdag - Instrueren & Beoordelen van snoeiwerkzaamheden

Kies een datum om je in te schrijven.

04 sep.
IPC Groene Ruimte
van 04 sep. tot 04 sep. 09:00 - 16:00

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.

ETW Hercertificering/Verdiepingsdag - Boom- en bosbeheer nieuwe stijl

training In deze hercertificeringstraining staan we stil bij het boombeheer volgens het “Antwerps model”. We gaan een actuele, praktische invulling geven aan de zorgplicht. In de komende decennia gaan er duizenden hectares bos en bomen bijkomen. Veel daarvan in de nabijheid van de bebouwde kom. Deze bomen/bossen moeten allemaal beheerd worden…… of juist niet? Tijdens de training gaan we in op de diverse beheermethoden van dergelijke projecten. Hier liggen kansen voor de boomverzorger!Als ETW’er dien je in de 3 jaar, na het behalen van het ETW examen, 30 punten te verzamelen.  210,00

ETW Hercertificering/Verdiepingsdag - Hercertificering Wettelijke natuurbescherming (niv. 2) én Hout onder spanning

training In één dag twee verschillende interessante onderwerpen volgen met als resultaat dat je certificaat van Stadswerk verlengt wordt.  Wanneer je in het bezit bent van een Stadswerk certificaat Wettelijke Natuurbescherming Bestendig Beheer | niveau 1 of 2, dan heb je te maken met een hercertificeringplicht. Middels deze bijeenkomst van een halve dag verleng je je Wettelijke natuurbescherming certificaat BB2 met 3 jaar.  Sinds januari 2024 is de Omgevingswet van kracht, dit heeft gevolgen voor jouw Stadswerk Certificaat. Laat je informeren in deze training over de gevolgen hievan.  In de training “hout onder spanning” krijg je te maken met gesimuleerde opstellingen van stammen die sterk onder spanning staan. Hier leer je speciale zaagtechnieken toe te passen die het splijten van hout en klemmen van de zaag voorkomen. Een doe-ervaring met onze spanningsbank! Je bent praktisch in de weer met de motorzaag dus neem je eigen persoonlijke beschermingsmiddelen mee 210,00

ETW Hercertificering/Verdiepingsdag - Assisteren groeiplaatsonderzoek

training In de praktijk worden ETW’ers ingezet om een European Tree Technician (ETT) te ondersteunen bij het uitvoeren van een groeiplaatsonderzoek (GPO). Het gaat bijvoorbeeld om Boom Effect Analyse (BEA), verplantbaarheidsonderzoek en onderzoek naar beperkte groei. Tijdens deze dag staat het uitvoeren van een groeiplaatsonderzoek centraal en ook hoe dit geregistreerd kan worden. Voorafgaand aan de praktijk wordt de aanwezige kennis op het gebied van bodem en groeiplaats opgefrist en zo nodig aangevuld. Door middel van één of twee simulaties gaan de deelnemers in groepjes aan de slag met het voorbereiden, uitvoeren en registreren van een groeiplaatsonderzoek. Inhoud: Groeiplaatsonderzoek, waar draait het om?Voorbereiden groeiplaatsonderzoekUitvoeren groeiplaatsonderzoekVastleggen van de resultatenNadenken over de conclusies 210,00