Motorkettingzaag ETW

Gevorderde zaagvaardigheden (optioneel ECC2 of NKC4)

Kies een onderdeel

Algemeen

De praktijkgerichte training ‘Gevorderde zaagvaardigheden’ voorziet in het uitbouwen van de basistechnieken. De training sluit naadloos aan op de training ‘Basis zaagvaardigheden’. Het gaat in deze IPC-training om het professionaliseren van uw vaardigheden bij het vellen van bomen.

In de training wordt naast het vellen van rechtopstaande bomen (diameter van 25-50 cm) ook ingegaan op andere standen van bomen (schuin, achterover– en vooroverhangend) en hoe deze bomen vakkundig kunnen worden geveld. Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse hulpmiddelen, zoals velhevel, wiggen en handlier. Je leert de fijne kneepjes van het vak om zodoende de risico’s bij grotere bomen beter te kunnen beheersen.

Door middel van de LMRA (last minute risico analyse) leer je bewust een risicoanalyse te maken en op basis hiervan een besluit te nemen.

In deze training leer je werken volgens de Europesen richtlijnen: IPC Groene Ruimte heeft zich verbonden aan de Europese kettingzaagnormen (European Chainsaw Standards) die zijn ontwikkeld en goedgekeurd door een internationaal team van zaagexperts uit Europa. De norm en specificaties kun je vinden op de website van EFESC.

Deze training is eveneens de ideale voorbereiding op het (optionele) ECC2-examen of het NKC4 examen. inschrijven voor het NKC4examen is tot 14 dagen voor aanvang van deze training mogelijk via info@ipcgroen.nl


Dit zijn jouw voordelen

 • Ervaren praktijktrainers
 • Praktijktraining op A-locaties
 • Uit te breiden met ECC2 examen
 • Uit te breiden met NKC4 examen
 • 4 dagen
 • Start op: 29 okt. 2024
 • IPC Groene Ruimte
 • 870,00
Nog 4 plekken beschikbaar

Meer informatie

Het doel van de training ‘Gevorderde Zaagvaardigheden’ is het professionaliseren van je vaardigheden bij het vellen van bomen. Het gaat hierbij om rechtopstaande bomen en uit het lood hangende bomen van 25-50 cm diameter. Middels de LMRA leert u bewust een risicobeoordeling te maken en risico’s weg te nemen of aanvaardbaar te maken.

De volgende onderwerpen komen aan bod;

 • Risico-inventarisatie (LMRA);
 • vellen van bomen dikker dan geleiderlengte van de zaag (25-50 cm);
 • vellen van voor- en achterover hangende bomen;
 • inzet basis hulpmiddelen: handlier, velhevel en wiggen
 • onderuit werken bij vasthangende bomen;
 • relevante wetgeving: Arbowetgeving, Wet Natuurbescherming, Veilig werken langs de weg.

Deze training is speciaal bedoeld voor diegenen die zich verder willen professionaliseren in het vellen van bomen en de basis zaagvaardigheden al beheersen. Om de training ''Gevorderde zaagvaardigheden'' te kunnen volgen is het Certificaat ‘Basis zaagvaardigheden’, ‘ECC 1’, of vergelijkbaar wenselijk.  Deze training is overigens de perfecte voorbereiding op het European Chainsaw Certficate 2- examen (ECC2-examen). Dit is examen is optioneel bij te boeken.


Bij voldoende resultaat ontvangt u het erkende IPC certificaat ‘Gevorderde zaagvaardigheden’.

Voor ETW levert deze training 28 kennisuren op

Tijdens onze opleidingen en trainingen maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische Leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto 'leren door doen'.

Het maximaal aantal deelnemers van deze training is 8 personen.

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt in de groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training, zodat je het geleerde in de praktijk kan toepassen.

IPC stelt standaard PBM’s, persoonlijke beschermingsmiddelen, ter beschikking voor alle trainingen/ opleidingen. Je kunt hierbij denken aan gehoorbescherming, veiligheidskleding waaronder zaagkledij, veiligheidsbril, gelaatbeschermingsmiddelen en veiligheidsschoeisel.

Ondanks de hygiënemaatregelen die wij streng opvolgen, kunnen wij het ons voorstellen dat je het prettiger vindt dat je je eigen PBM’s wilt gebruiken. Mits je PBM’s voldoen aan de veiligheidseisen, is dit uiteraard toegestaan.

Startdata

Gevorderde zaagvaardigheden (optioneel ECC2 of NKC4)

Kies een datum om je in te schrijven.

29 okt.
IPC Groene Ruimte
van 29 okt. tot 01 nov. 09:00 - 16:00
25 nov.
IPC Groene Ruimte
van 25 nov. tot 28 nov. 09:00 - 16:00
03 dec.
IPC Groene Ruimte
van 03 dec. tot 06 dec. 09:00 - 16:00
09 dec.
IPC Groene Ruimte
van 09 dec. tot 12 dec. 09:00 - 16:00
03 feb.
IPC Groene Ruimte
van 03 feb. tot 06 feb. 09:00 - 16:00

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.