Fauna - faunacontroleur faunainspecteur

Hercertificering Faunacontroleur

Kies een onderdeel

Algemeen

Als faunacontroleur verricht je erkennende inventarisaties, zoals het opsporen van groeiplaatsen en rust- en verblijfplaatsen van beschermde soorten dieren en planten. Het accent ligt daarbij op vaste rust- en verblijfplaatsen. Dit zijn bijvoorbeeld een dassenbouw of beverburcht waar de soort jaarrond gebruik van maakt of bijvoorbeeld een horst, poel, paaiplaats, nestplaats of slaapplaats waar de soort elk jaar weer naar terug keert en een deel van het jaar gebruik van maakt.

De faunacontroleur spoort vaste rust- en verblijfplaatsen en groeiplaatsen planmatig op en registreert deze uniform. Te hanteren methoden en systematiek voor dat opsporen en registratie behoeven dan ook specifiek aandacht.

Om als flora- en faunacontroleur je werk aantoonbaar vakbekwaam uit te kunnen voeren, is vijf jaar nadat je jouw certificaat hebt behaald een her certificering nodig. Hiermee verleng je het certificaat en ben je weer aantoonbaar bevoegd om de flora- en faunacontroles te verrichten. Middels de her certificering wordt het certificaat met een periode van drie jaar verlengd.

Dit zijn jouw voordelen

 • Vernieuwde geldigheid van het certificaat
 • Ervaren praktijktrainers
 • Omgevingswet-proof
 • 1 dag
 • Start op: 25 sep. 2024
 • IPC Groene Ruimte
 • 295,00
Nog 11 plekken beschikbaar

Meer informatie

Deze IPC-training is bedoeld voor faunacontroleurs die in het bezit zijn van een Flora- en faunacontroleur-certificaat van Vereniging Stadswerk Nederland. Om het Stadswerkcertificaat Flora- en faunacontroleur bij IPC te behalen, dient het examen met voldoende resultaat te worden afgesloten.

Om deel te kunnen nemen aan de hercertificering Flora- en faunacontroleur van Stadswerk is een eerder behaald faunacontroleur certificaat nodig. Echter adviseren wij je om kennis te hebben van de Wettelijke natuurbescherming (bijvoorbeeld training Zorgvuldig handelen Wettelijke natuurbescherming, niveau 2; opzichter/uitvoerder).

Na het behalen van het examen ontvang jeu het Stadswerk persoonscertificaat ‘Gecertificeerd Flora- en faunacontroleur’. Dit certificaat heeft een geldigheid van 5 jaar.

Middels de her certificeringstraining Flora- en faunacontroleur verleng je het certificaat met 3 jaar. Je bent hiermee weer aantoonbaar bevoegd om de faunacontrole uit te voeren.

Inclusief

Koffie, thee en lunch

Tijdens onze opleiding maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto 'leren door te doen.

Maximaal 12 personen

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt inde groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen

Ochtendprogramma

 • Welkom, kennismaking en inventrarisatie de vragen van de deelnemers
 • Uitleg hercertificering
 • Actueel wettelijk kader: uitleg Wettelijke natuurbescherming
 • Oefenen met wettelijk kader
 • Focus faunacontroleur: Doelsoorten, Soortbescherming en invasieve exoten
 • Rol lokaal soortenbeleid (provincie en of gemeente)
 • Werkorganisatie t.a.v. wet en regelgeving

Middagprogramma

 • Actuele uitgangspunten t.b.v. faunacontrole: actuele catalogus, nieuw formulier en toelichting
 • Praktijkoefening: uitvoeren faunacontrole en behandelen resultaten
 • Evaluatie van de hercertificeringsbijeenkomst

Startdata

Hercertificering Faunacontroleur

Kies een datum om je in te schrijven.

25 sep.
IPC Groene Ruimte
van 25 sep. tot 25 sep. 09:00 - 16:00

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.