Motorkettingzaag ETW

Motorkettingzagen opfristraining

Kies een onderdeel

Algemeen

Heb je als boomverzorger, hovenier of groenvoorziener geruime tijd (minstens vijf jaar) geen motorzaag training meer gevolgd? Ook weinig praktijk meer gehad met de motorzaag / kettingzaag? Dan is het tijd voor de opfristraining Motorkettingzagen bij IPC Groene Ruimte. In slechts één dag helpen we jouw kennis en vaardigheid weer op te frissen.

Door op de hoogte te blijven van laatste stand van zaken in de techniek, werkmethodieken, evenals de wet- en regelgeving blijven uw kennis en vaardigheden op peil. Deze opfristraining voorziet in de alle relevante aspecten die hiervoor noodzakelijk zijn.

De opfristraining is afgestemd op hetgeen eerder in de training 'Basis zaagvaardigheden' is aangeleerd.

Het opfrissen van vakkennis bij motorkettingzagen kan op verschillende niveaus. Welke specifieke onderwerpen in de cursus aan bod komen, is afhankelijk van het niveau, de ervaring en de dagelijkse werkzaamheden. Voorop staat de zorg voor veiligheid en het vermijden van aangeleerd, verkeerd handelen. Daarnaast komen ook de nieuwste technieken en wettelijke bepalingen aan bod.

IPC Groene Ruimte heeft zich verbonden aan de Europese kettingzaagnormen (European Chainsaw Standards) die zijn ontwikkeld en goedgekeurd door een internationaal team van zaagexperts uit Europa. De norm en specificaties kunt u vinden op de website van EFESC.

Staat er geen geschikte datum bij voor jou of jouw collega? Regelmatig plaatsen we nieuwe trainings- en opleidingsdata. Houd onze website in de gaten.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 026-3550100.

Dit zijn jouw voordelen

 • 1 dag
 • Start op: 26 sep. 2024
 • IPC Groene Ruimte
 • 260,00
Nog 8 plekken beschikbaar

Meer informatie

Na de opfristraining heb je weer up-to-date kennis van de kettingzaagkennis en de bijbehorende handelingen, met inachtneming van de eigen veiligheid en die van anderen. Je kunt weer verantwoord werkzaamheden met een kettingzaag uitvoeren.

In de training worden actuele ontwikkelingen besproken omtrent de volgende onderwerpen:

 • ontwikkelingen op het gebied van machines, middelen en technieken;
 • onderhoud motorzaag;
 • demonstratie vel- en snoeitechnieken in het bos;
 • zelf oefenen en evaluatie diverse technieken;
 • ergonomie en inzet van hulpmiddelen.
 • Ruimte voor inbreng van de deelnemers

Voor diegene die de kennis en vaardigheden omtrent het veilig inzetten van de motorkettingzaag in praktijksituaties willen opfrissen en in het verleden al eens een basistraining hebben doorlopen zoals 'Basis zaagvaardigheden'.

Voor aanvang van de opfristraining van IPC, beschik je over het certificaat ‘Basis zaagvaardigheden’ of vergelijkbaar en heb je enige ervaring in het gebruik van de motorkettingzaag.

Na het volgen van deze training ontvangt u een (digitale) verklaring van deelname.

Voor ETW-ers levert deze training 7 hercertificeringspunten op binnen de volgende categorie(ën): Veiligheid werken aan bomen 7 punten

Inclusief:

Digitale verklaring van deelname
Lunch & koffie
7 ETW-hercertificeringspunten

Exclusief:

-

Tijdens onze opleidingen en trainingen maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische Leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto ‘leren door te doen’.

Maximaal 8 personen.

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt in de groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training/opleiding, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen.

Startdata

Motorkettingzagen opfristraining

Kies een datum om je in te schrijven.

26 sep.
IPC Groene Ruimte
van 26 sep. tot 26 sep. 09:00 - 16:00

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.