Greenkeeper green NL heide IPC header

Greenkeeper | Opleiding

Kies een onderdeel

Algemeen

Fraaie fairways, aangeharkte bunkers en mos- en schimmelvrije greens. Welke golfer, maar vooral welke greenkeeper zou hier niet blij van worden? Vandaag de dag zijn er echter meer uitdagingen voor een greenkeper, meer dan ooit te voren! Desondanks, of misschien juist daarom is het greenkeepersvak het mooiste beroep denkbaar in de buitenruimte. Met de juiste kennis en kunde bewijs je jouw vakmanschap en zorg je voor tevreden klanten. Mede daarom zijn alle modules van deze opleiding voorzien van de laatste ontwikkelingen en innovaties en worden ze gegeven door ervaren vakmensen met parate kennis en passie. Hierdoor sluit onze opleiding naadloos aan bij de duurzame praktijk waarin u werkzaam bent.

Om er voor te zorgen dat ervaren en beginnende greenkeepers hun vak op een professioneel niveau kunnen (blijven) uitvoeren en op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken op de relevante vakgebieden, is er gekozen voor een modulaire opbouw van de opleiding.

In februari is er weer een startmoment!

Voor meer informatie kan je contact opnemen met 1 van onze opleidingsadviseurs: 026 - 35 50 100. Inschrijven voor de basisopleiding gaat eenvoudig via de inschrijfbutton op de website. Bij voldoende aanmeldingen zal de opleiding definitief doorgaan en ontvangt elke deelnemer een uitnodiging en lesrooster.


Dit zijn jouw voordelen

 • Ervaren praktijktrainers
 • Training op A-locaties
 • Branche erkend diploma
 • Nieuwste werktechnieken
 • 23 dagen
 • 4.820,00
Geen plekken beschikbaar

Meer informatie

Alle modules van deze opleiding zijn voorzien van de laatste ontwikkelingen en innovaties en worden gegeven door ervaren vakmensen met parate kennis en passie. Hierdoor sluit onze opleiding naadloos aan bij de duurzame praktijk waarin u werkzaam bent.

De volgende modules komen aan bod;

 • Module gras & toplaag
 • Module gras & onderhoud
 • Module gras & accommodaties
 • Module gras & beplantingen

Om in aanmerking te komen voor het diploma ''Greenkeeper'' dien je naast het behalen van de bovenstaande modules, ook te voldoen aan het wettelijk kader.

Het wettelijk kader bestaat uit:

 • VCA (basis/vol)
 • Wettelijke natuurbescherming BB niveau 1
 • Kleine tuin en parkmachines - onderhoud en gebruik

Naast de modules die gerelateerd zijn aan de golfbaan, zijn er nog een aantal eisen die we stellen aan een greenkeeper. Deze eisen zijn:

 • Een greenkeeper moet veilig kunnen werken. Een greenkeeper moet, op de dag van de diploma uitreiking, in bezit zijn van een geldig VCA Basis of VCA VOL certificaat. Wanneer de greenkeeper deze niet bezit, kan IPC dit meenemen in de offerte.
 • Een greenkeeper moet veilig kunnen werken met kleine aangedreven machines. Hiervoor dient de greenkeeper de training Kleine tuin en parkmachines te volgen. Wanneer de greenkeeper in het bezit is van een certificaat motorkettingzagen én certificaat bosmaaien, beiden niet ouder dan 5 jaar, kan hiervoor dispensatie worden verleend.
 • Het is noodzakelijk dat de greenkeeper alle risico's kent van het handelen voor beschermde flora en fauna. Vandaar dat een greenkeeper in het bezit moet zijn van een diploma Wet Natuurbescherming niveau 1 bestendig beheer (of hoger). Ook deze training kunnen we integraal binnen de opleiding verzorgen.

De opleiding is geschikt voor iedereen met affiniteit met het vak Greenkeeper.

Het aantal te volgen modules is afhankelijk van het eindresultaat welke u wilt behalen. U kunt er voor kiezen om gericht uw kennis te vergroten door het volgen van één specifieke module of u gaat voor het (assistent) Greenkeeper diploma.

De exameneisen voor het examen zijn vastgelegd in het examendocument. Klik hier voor inzage

Wanneer je minimaal 2 jaar ervaring heeft met onderhoud van sportvelden of golfbanen en wil je in het bezit komen van het diploma Greenkeeper dan is 70% deelname aan de trainingen verplicht om mee te kunnen doen aan de toetsen die noodzakelijk zijn voor het behalen van het certificaat. Als je in het bezit bent van certificaten dan krijg je hier vrijstelling voor.

Branche erkend diploma 

Tijdens onze opleidingen en trainingen maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische Leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto ‘leren door te doen’.

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt in de groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training/opleiding, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen.

Startdata

Greenkeeper | Opleiding


Er zijn geen startdata van deze opleiding bekend.
Heeft u interesse in deze opleiding?
Neem contact op

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.