Boom - ETT

Toekomstgerichte Groenvoorziener | Opleiding

Kies een onderdeel

Algemeen

Als toekomstgerichte groenvoorziener heb je te maken met een breed scala aan uitdagingen gedurende het hele jaar. Het uitvoeren van projecten wordt steeds complexer en je moet ook rekening houden met de organisatorische en beleidsmatige aspecten van de leefomgeving.

Als toekomstgerichte groenvoorziener ben je goed op de hoogte van de natuurlijke basisprincipes die belangrijk zijn in onze leefomgeving. Je kunt deze principes vertalen naar de praktijk, zowel voor jezelf als voor je collega's en voorbijgangers.

Daarnaast ben je als toekomstgerichte groenvoorziener verantwoordelijk voor een efficiënt gebruik van personeel, materiaal en middelen bij het beheer en de aanleg van openbare groenvoorzieningen en waterhuishoudingssystemen in de openbare ruimte. Om deze taken succesvol uit te voeren, is kennis van projectorganisatie essentieel. Waarnemingen en observaties in de praktijk moeten indien nodig worden vertaald naar aanpassingen in het beheer.

Termen als klimaatadaptatie, biodiversiteit en duurzame toepassingen van beplanting zijn na de opleiding Toekomstgerichte Groenvoorziener bekend terrein voor jou. Sterker nog, je kunt ze praktisch toepassen en weet hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse werkzaamheden.

Naast het begrijpen en beheersen van de verschillende processen leer je ook praktische toepassingen die je in je werk als groenvoorziener tegenkomt. In de opleiding van IPC leer onder andere aan de slag met metingen en uitzetten om van een beplantingsplan naar een nieuw stuk duurzaam groen te komen.

Als toekomstgerichte groenvoorziener ben je in staat om op de juiste manier te communiceren met alle betrokken partijen, zoals medewerkers, bezoekers en leidinggevenden. Sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om projectmatig te werken zijn komen aan bod in de Opleiding Toekomstgerichte Groenvoorziener van IPC Groene Ruimte.

Dit zijn jouw voordelen

 • Ervaren praktijktrainers
 • Branche erkende opleiding
 • Aantoonbaar vakbekwaam

Meer informatie

Om ervoor te zorgen dat de beginnende en ervaren toekomstgerichte groenvoorziener zijn/haar vak op professioneel niveau kan (blijven) uitvoeren en op de hoogte is van de laatste stand van zaken op het vakgebied, is gekozen voor een stapsgewijze opbouw van de opleiding.

De volgende blokken en modules komen aan bod;

 • Sortiment
 • Basis anatomie, basis morfologie en opbouw wetenschappelijk namen
 • Sortimentskennis houtige gewassen
 • Sortimentskennis vaste planten en siergrassen
 • Duurzame toepassing van beplanting
 • Projectorganisatie
 • Plannen van groenbeheer
 • Efficiënt en veilig werken met mens en machine
 • Communicatie
 • Rapporteren en signaleren
 • Duurzame inrichting van de buitenruimte
 • Natuurlijke basisprincipes
 • Klimaatadaptatie
 • Bodemkunde i.c.m. Planten en verplanten van bomen
 • Meten en uitzetten van ontwerp naar uitvoering
 • Duurzaam onderhoud
 • Biodiversiteit praktisch ingevuld
 • Groen als kapitaalgoed / beheer van openbaar groen

De opleiding is geschikt voor iedereen met affiniteit met het beroep toekomstgerichte groenvoorziener.

Wanneer je het diploma Basisopleiding – Toekomstgerichte groenvoorziener wil behalen dien je alle modules met een positief resultaat af te sluiten. Het diploma en de certificaten zijn erkend door de branche.

IPC Groene Ruimte gelooft in kwaliteit boven kwantiteit. Daarom zal er voorafgaand aan de opleiding een intakegesprek plaatsvinden. Het doel van dit gesprek is om uw kennisniveau te bepalen en te beoordelen of de opleiding aansluit op uw wensen. Deze intake is geheel kosteloos.

Op basis van de intake geven wij u een advies en daarna maken wij een passende offerte voor u. De intakegesprekken vinden plaats bij IPC Groene Ruimte te Arnhem.

Inclusief

 • Koffie, thee en lunches
 • Examen
 • Persoonlijk insightprofiel
 • Toegang tot elektronische leeromgeving (ELO)

Tijdens onze opleidingen en trainingen maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische Leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto ‘leren door te doen’.

Maximaal 16 personen.

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt in de groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training/opleiding, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen.

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.

Medewerker Groene daken en gevels Aanleg

training Groene daken en gevels zijn niet meer weg te denken uit het stedelijk gebied. De afgelopen jaren zijn verschillende projecten met uiteenlopende oppervlaktes en technieken gerealiseerd waarbij deze daken in toenemende mate multifunctioneel worden toegepast. Hierdoor leveren ze een belangrijke bijdrage aan een gezonde fysieke leefomgeving. Zo spelen ze een belangrijke rol in het afvangen van fijnstof, verbeteren van de biodiversiteit en klimaatadaptatie. Daarmee helpen de groene en steeds vaker multifunctionele daken ons bij de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en een veilige bebouwde woon- en leefomgeving. In de markt is die tendens al duidelijk merkbaar; groenvoorzieningsbedrijven krijgen steeds vaker de opdracht om dit soort projecten uit te voeren. Het goed en duurzaam aanleggen van deze daken is dan ook belangrijk en vraagt om professionals met de juiste kennis en ervaring. Deze training is daar dan ook speciaal voor ontwikkeld. Op moment dat je deze training succesvol afrondt, is het mogelijk om door te leren in de leerlijn Groene Daken en Gevels.  Let op: Per 1 januari 2023 wordt het examen door en onder verantwoording van Examenservices van stichting Groenkeur afgenomen (zie voor de voorwaarden het onderdeel 'Examen doen'). 2.725,00

Medewerker Groene daken en gevels Onderhoud

training Groene daken en gevels zijn niet meer weg te denken uit het stedelijk gebied. De afgelopen jaren zijn verschillende projecten met uiteenlopende oppervlaktes en technieken gerealiseerd waarbij deze daken in toenemende mate multifunctioneel worden toegepast. Hierdoor leveren ze een belangrijke bijdrage aan een gezonde fysieke leefomgeving.  Zo spelen ze een belangrijke rol in het afvangen van fijnstof, verbeteren van de biodiversiteit en klimaatadaptatie. Daarmee helpen de groene en steeds vaker multifunctionele daken ons bij de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en een veilige bebouwde woon- en leefomgeving. In de markt is die tendens al duidelijk merkbaar; groenvoorzieningsbedrijven krijgen steeds vaker de opdracht om dit soort projecten uit te voeren. Het goed en duurzaam onderhouden van deze daken is dan ook belangrijk en vraagt om professionals met de juiste kennis en ervaring. Deze training is hier dan ook speciaal voor ontwikkeld.  Op moment dat je deze training succesvol afrondt, is het mogelijk om door te leren in de leerlijn Groene Daken en Gevels. .  Let op: Per 1 januari 2023 wordt het examen door en onder verantwoording van Examenservices van stichting Groenkeur afgenomen (zie voor de voorwaarden het onderdeel 'Examen doen'). 2.725,00

Groene daken en gevels Voorman/uitvoerder

training Groene daken en gevels zijn niet meer weg te denken uit het stedelijk gebied. De afgelopen jaren zijn verschillende projecten met uiteenlopende oppervlaktes en technieken gerealiseerd waarbij deze daken in toenemende mate multifunctioneel worden toegepast. Hierdoor leveren ze een belangrijke bijdrage aan een gezonde fysieke leefomgeving. Zo spelen ze een belangrijke rol in het afvangen van fijnstof, verbeteren van de biodiversiteit en klimaatadaptatie. Daarmee helpen de groene en steeds vaker multifunctionele daken ons bij de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en een veilige bebouwde woon- en leefomgeving. In de markt is die tendens al duidelijk merkbaar; groenvoorzieningsbedrijven krijgen steeds vaker de opdracht om dit soort projecten uit te voeren. Het goed en duurzaam aanleggen en onderhouden van deze daken is dan ook belangrijk en vraagt om professionals met de juiste kennis en ervaring. Deze training is daar dan ook speciaal voor ontwikkeld. Dit is de derde en laatste training in de leerlijn Groene Daken en Gevels. Zie voor meer informatie het onderdeel 'Voor wie & resultaat'. Let op: Per 1 januari 2023 wordt het examen door en onder verantwoording van Examenservices van stichting Groenkeur afgenomen (zie voor de voorwaarden het onderdeel 'Examen doen'). Klik hier om je in te schrijven voor het examen. 2.725,00