Groen - OUB header

RAW-bestekken, RAW proces en Directievoering UAV

Kies een onderdeel

Algemeen

Wanneer je werkt met RAW-bestekken is een gedegen kennis over RAW-systematiek onmisbaar.

In de training ‘RAW-bestekken, RAW-proces en directievoering’ maak je daarom kennis met alle onderdelen die behoren tot het RAW-proces. Concreet betekent dit dat je aan de slag gaat met het RAW-bestek. Dit leidt tot inzicht in de besteksopbouw, de RAW-systematiek, de RAW-catalogus en de Standaard RAW Bepalingen 2020.

Omdat het RAW-proces onlosmakelijk verbonden is met het voeren van directie en toezicht volgens de UAV wordt ook een gedeelte van de training besteed aan dit proces. Je leert hierbij de verantwoordelijkheden van opdrachtgever en opdrachtnemer bij directievoering en toezicht, de taken die volgens directievoering UAV moeten worden uitgevoerd alsmede de praktische toepassing van de UAV 2012 bij situaties op het werk.

Dit zijn jouw voordelen

 • Ervaren trainers
 • Up-to-date wet-en regelgeving
 • Besteksopbouw
 • RAW systematiek
 • RAW bepalingen
 • 1 dag
 • Start op: 11 sep. 2024
 • IPC Groene Ruimte
 • 380,00
Nog 9 plekken beschikbaar

Meer informatie

Na afloop van de training heb je inzicht in de opbouw, de inhoud en wat allemaal van toepassing is bij een RAW-bestek als contractvorm. Je hebt geleerd hoe het RAW bestek is opgebouwd en welke project- en proceseisen aan de orde zijn bij toepassing van RAW en UAV.

Je kunt een RAW-bestek lezen en, op basis van de mate van uw ervaring, eventuele fouten in het bestek herkennen en je kunt de UAV 2012 direct toepassen. Je hebt inzicht in de wijze van borging van kwaliteit tijdens de uitvoering.

De volgende onderwerpen komen aan bod;

 • Rol opdrachtgever en opdrachtnemer
 • Contractvormen
 • Opbouw van het RAW bestek
 • RAW-catalogus
 • Standaard RAW-bepalingen 2020
 • Directievoering volgens de UAV 2012
 • Taken directievoering
 • Borging gecontracteerd kwaliteit (bestek) tijdens uitvoeringsfase

De training is bedoeld voor diegene die als opdrachtgever of opdrachtnemer actief betrokken zijn bij de realisatie en het onderhoud van projecten in de buitenruimte volgens RAW-bestekken.

Hierin betreft het onder andere de werkvoorbereider, projectleider, directievoerder, toezichthouder, opzichter, uitvoerder of voorman.

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen.

Na het volgen van deze training ontvangt u een verklaring van deelname.

Inclusief:

 • toegang en gebruik elektronische leeromgeving
 • koffie, thee & lunch
 • (digitale) verklaring van deelname

Tijdens onze opleidingen en trainingen maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische Leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto ‘leren door te doen’.

Maximaal 12 personen.

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt in de groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training/opleiding, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen.

Startdata

RAW-bestekken, RAW proces en Directievoering UAV

Kies een datum om je in te schrijven.

11 sep.
IPC Groene Ruimte
van 11 sep. tot 11 sep. 09:00 - 16:00

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.

Opzichter Uitvoerder Buitenruimte (OUB) | Opleiding

Training Start 18 september 2024 en februari 2025 Er is veel vraag naar opzichters, uitvoerders en toezichthouders die aan de hand van verschillende projectvormen een project kunnen begeleiden vanaf de aanbesteding tot aan de nazorg. Het beschikken over sterke communicatieve vaardigheden en projectmatig kunnen werken is hierin een belangrijk onderdeel. Tijdens de opleiding leiden we je op tot een procesbeheerder van een project, met kennis over zowel groen, grijs als blauw gebied. Zodat je als kundige opzichter, uitvoerder en toezichthouder zelfstandig projecten in de buitenruimte tot een goed kan einde brengen. Met de IPC opleiding Opzichter / Uitvoerder in de Buitenruimte word je binnen 2,5 jaar volleerd opzichter of uitvoerder. Dankzij de ervaren trainers uit de praktijk van IPC Groene Ruimte. Wij maken een persoonlijk plan voor jouw opleiding, afgestemd op uw praktijk als uitvoerder / opzichter. Na de eindopdracht en evaluatie ontvangt je van IPC een erkend vakdiploma Opzichter / Uitvoerder in de Buitenruimte. Bij de opleiding Opzichter / Uitvoerder in de Buitenruimte zijn veel IPC partners betrokken. Alle partijen brengen ervaring in vanuit de branche. Professionals voor professionals. Dat werkt voor toepassing van de nodige vakkennis als opzichter / uitvoerder in de (integratie van de) groene, grijze en blauwe sector. Ook wetgeving borgen, projecten aansturen, contracten opmaken en omgaan met risico’s gaat u na deze opleiding perfect af als opzichter /uitvoerder in de buitenruimte. Wil je meer informatie over de opleiding of wil je zich aanmelden voor de opleiding Opzichter / uitvoerder in de buitenruimte? Neem dan contact op met Annet Wouters (Opleidingscoördinator IPC Groene Ruimte) op telefoonnummer 06-27830740. 380,00

Projectmatig werken

training Projectmatig werken en communiceren vormt een belangrijk onderdeel in de sleutel tot succes bij uitvoering van projecten in de buitenruimte. In deze praktische IPC-training staat het borgen van een projectmatige werkwijze centraal. Al deze aspecten worden vastgelegd in een Plan van aanpak (projectplan). In lijn met eventuele plannen die in het kader van aanbestedingen moeten worden opgesteld (EMVI) of plannen die de opdrachtnemer na gunning moet opstellen bevat het projectplan met een te leveren prestatie, dat zowel kwantitatief als kwalitatief kan worden uitgedrukt. Daarnaast geef het projectplan inzicht in de gecreëerde voorwaarden waarmee het project gerealiseerd kan worden. Het projectplan vormt een (intern én extern) communicatiestuk, met duidelijkheid omtrent doel, resultaat, randvoorwaarden, activiteiten, planning en kosten. Concreet betekent dit dat u in de training aan de slag gaat met projectstappen zoals opstellen programma van eisen, projectfasering, doelen stellen, randvoorwaarden, beheersfactoren benoemen en managen (tijd, geld, kwaliteit, informatie en organisatie), plannen en formeren optimale projectorganisatie. Al deze aspecten legt u vast in een projectplan. Hierin wordt een algemeen erkende structuur aangehouden. 380,00