Boom kroon algemeen

Afzetten kleine bomen en struiken

Kies een onderdeel

Algemeen

De praktijkgerichte training ‘Afzetten kleine bomen en struiken’ van IPC Groene Ruimte leer je om effectief, veilig en verantwoord een kettingzaag te hanteren. Het betreft hier relatief eenvoudige routinematige werkzaamheden.

Het werken met de motorzaag kan gevaarlijk zijn bij onvoldoende kennis en vaardigheden tot onnodige risico’s leiden. U leert tijdens deze IPC-training de basis van het werken met de motorkettingzaag. Primair onderhoud, een veilige hantering en veilige zaagtechnieken, zoals afkorten en afzetten van kleine bomen en struiken, zal besproken en geoefend worden.

Tijdens de training ‘Afzetten kleine bomen en struiken’ leer je de kettingzaag, met in achtneming van de eigen veiligheid en die van anderen, te bedienen. Hierbij kun je relevante Arbo richtlijnen toepassen en heb je actuele kennis met betrekking tot de wettelijke aspecten en richtlijnen.

Je kunt een veilige methode toepassen voor het afzetten, snoeien, afkorten en het verwerken van eenvoudige bomen en struiken met een maximale diameter van 20 cm (rond).

Deze training is de ideale voorbereiding op het (optionele)ECC1 examen of het (optionele) NKC2 examen. Aanmelden voor het NKC2 examen kan tot twee weken voor aanvang van deze training via info@ipcgroen.nl

Deze training is gebaseerd op de normen van ECC1 (European Chainsaw Standards ECS1). De norm en specificaties kunt u vinden op de website van EFESC.


Dit zijn jouw voordelen

 • Ervaren praktijktrainers
 • Training op A-locatie
 • Veilig werken
 • Duurzaam werken
 • Efficiënt werken
 • 2 dagen
 • 405,00
Geen plekken beschikbaar

Meer informatie

Na het volgen van deze training beschik je over de volgende deskundigheid;

 • Bedienen van de kettingzaag met inachtneming van de eigen veiligheid en die van anderen(kunde);
 • Bedrijfsklaar maken van de kettingzaag (kennis en kunde);
 • Toepassen van de Arbowet en relevante richtlijnen Actuele kennis met betrekking tot wettelijke aspecten en richtlijnen (kennis en kunde);
 • bepalen juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (kennis en kunde).
 • Veilige methode kunnen toepassen voor het afzetten, snoeien, afkorten en verwerken van eenvoudige bomen en struiken met een maximale diameter van rond 20 cm.

De volgende onderwerpen komen aan bod;
werking en veiligheidsvoorzieningen kettingzaag;
bedrijfsklaar maken en controle van de kettingzaag;
persoonlijke beschermingsmiddelen;
veiligheidsvoorschriften (wet- en regelgeving en CE);
inzet van de motorzaag met aandacht voor:

 • tanken en starten (accu inzet)
 • werktechnieken
 • onderhoud tijdens het werk
 • verwisselen van de ketting

De praktijktraining ‘Afzetten kleine bomen en struiken’ is geschikt voor iedereen die veilig, bewust en verantwoord bezig wil zijn met een kettingzaag.

De IPC-training is dus geschikt voor professionals uit het werkveld; medewerkers groen, bos- en landschapsbeheer.

De training is eveneens uitermate geschikt voor particulieren en vrijwilligers die actief zijn in natuur- en of landschapsbeheer of voor eigen gebruik de kettingzaag inzetten.

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Na het volgen van de IPC-training ‘Afzetten van kleine bomen en struiken’ ontvang je bij voldoende resultaat het IPC certificaat ‘afzetten kleine bomen en struiken’.

Inclusief:

(digitaal) erkend IPC Certificaat
Gebruik machines en persoonlijke beschermingsmiddelen
Koffie, thee en lunch

Exclusief: 

optioneel ECC1 examen a €200,-  of

optioneel NKC2 examen a €125,-

Tijdens onze training maken we gebruik van verschillende leervormen. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto 'leren door te doen.

Maximaal 8 personen

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt inde groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen

Zaagbroek, zaaglaarzen of zaagschoenen, jas, handschoenen en helm met gelaat en gehoorbescherming

Startdata

Afzetten kleine bomen en struiken


Er zijn geen startdata van deze opleiding bekend.
Heeft u interesse in deze opleiding?
Neem contact op

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.