Website Klimmen 2024 4

Ergonomisch klimmen met SRT

Kies een onderdeel

Algemeen

Voor professionals die al enige jaren ervaring hebben met boomklimmen, is de training Ergonomisch klimmen met SRT ontwikkeld. SRT staat voor Single Rope Technique en is een techniek waarbij je een enkele lijn gebruikt bij het stijgen en dalen tijdens het boomklimmen. Deze techniek is afgelopen jaren behoorlijk ontwikkeld en er bestaan hierdoor vele varianten en verschillende systemen.

Omdat boomklimmen een fysieke belasting met zich meebrengt, is het belangrijk dat ergonomie en veiligheid centraal staan zodat je als boomklimmer het werk veilig en langdurig kan uitvoeren.

Tijdens de training Ergonomisch klimmen met SRT ga je jouw klimtechnieken perfectioneren zodat de fysieke belasting van het lichaam minder wordt. Je klim- en werkpositionering en fysieke veiligheid staan centraal. Daarnaast kan je met de SRT techniek makkelijker en veiliger hoge en grote bomen beklimmen.

Dit zijn jouw voordelen

 • Ervaren praktijktrainers
 • Training op A-locaties
 • Veilig en verantwoord klimmen
 • Ergonomie en Arbowet
 • 2 dagen
 • Start op: 12 sep. 2024
 • IPC Groene Ruimte
 • 590,00
Nog 6 plekken beschikbaar

Meer informatie

In de tweedaagse training Ergonomisch klimmen met SRT van IPC Groene Ruimte leer je als boomverzorger veilig en verantwoord klimmen met beperkte fysieke belasting.

Het doel van deze training is om ervaren boomklimmers kennis en de vaardigheid te geven om met een beperkte fysieke belasting te klimmen. Dit om vele blessures te voorkomen en fit op een veilige manier de boom te betreden.

Onderwerpen:

 • risicoanalyse in de boomverzorging
 • verschillende access-technieken en materialen
 • verschillende werptechnieken en materialen
 • verschillende klimsystemen en materialen
 • controle en evalueren van het klimmateriaal
 • organisatie van de klimgordel met oog op efficiëntie
 • ervaren en evalueren van verschillende positioneringstechnieken en materialen (DRT & SRT)
 • basisbegrippen krachten en richtingen tijdens het klimmen

Deze training is bedoeld voor klimmers die zich verder willen specialiseren in klimtechnieken en zorgdragen voor hun fysieke fitheid en fysieke veiligheid. 

De training Ergonomisch klimmen met SRT is geschikt voor ervaren boomklimmers. Een goede lichamelijke conditie is noodzakelijk voor het klimmen in bomen.

Na het volgen van de ergonomische en vaardigheidstraining van IPC Groene Ruimte ontvang je een verklaring van deelname.

Voor ETW-ers levert deze training 14 hercertificeringspunten op. 

Inclusief:

- koffie, thee en lunches
- gebruik klimmaterialen

- 14 ETW-hercertificeringspunten

Exclusief: -

Tijdens onze opleidingen en trainingen maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische Leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto ‘leren door te doen’.

Maximaal 16 personen

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt in de groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training/opleiding, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen.

Startdata

Ergonomisch klimmen met SRT

Kies een datum om je in te schrijven.

12 sep.
IPC Groene Ruimte
van 12 sep. tot 13 sep. 09:00 - 16:00

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.

BHV voor boomverzorgers herhaling (klimmen)

training Je bent boomverzorger en in het bezit van een BHV boomverzorging certificaat? Zoals je weet is het BHVb-certificaat 1 jaar geldig. Om de geldigheid te behouden moet je één keer per jaar een herhalingstraining volgen. Een geldig BHV-certificaat is een voorwaarde om in aanmerking te komen voor hercertificering van het 'European Tree Worker-certificaat'. Deze training zorgt ervoor dat de kennis en kunde weer up-to-date is, zodat in geval van calamiteiten bij het klimmen doelmatig gehandeld kan worden. De nadruk ligt op praktijksituaties voor de klimmende boomverzorger. BHV is een onmisbare vaardigheid in de omgeving van boomverzorging. Zelfs bij inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften en beschermingsmaatregelen kunnen boomverzorgers tijdens de boomverzorging slachtoffer van ongevallen of calamiteiten worden. Onze BHV cursus leert boomverzorgers de specifieke benadering van bedrijfshulpverlening bij boomverzorging: BHVb. Het gaat om doelmatig handelen bij eerste hulp, zoals reanimeren, evacueren en reddingsacties in bomen. 590,00

Boomklimmen 2 machinale kroonverzorging

cursus Ben je actief in de boomverzorging en wil je je vaardigheden en kennis van het boomklimmen uitbreiden? Een spannende ervaring staat je te wachten! Een grote boomkroon klimmend verzorgen is namelijk een kunst op zich. Om dit veilig en met vaardigheid onder de knie te krijgen, moet je je verdiepen in klimmaterialen en verschillende werktechnieken. Daarnaast leer je de kunst van het veilig verankeren, de zaag- en snoeitechnieken en het gebruik van de motorkettingzaag. Je wordt opgeleid tot een professional in het vak. In de driedaagse IPC-training Boomklimmen 2 | Machinale kroonverzorging leer je als boomverzorger om op elke plek in de boom veilig te kunnen werken met de motorzaag. In deze training maken we gebruik van de tophandle kettingzaag. 590,00

Boomklimmen 3 afbreken bomen

cursus In de boomverzorging is het van essentieel belang om te leren klimmen indien je op moeilijk te bereiken plaatsen bomen wilt vellen. Het geheel of gedeeltelijk verwijderen van bomen vereist dan extra vaardigheden van je als boomverzorger. Naast bijzondere klimtechnieken hebben we het dan ook over het gecontroleerd afvangen en laten zakken van takken. Ook komen bijzondere zaagtechnieken aan de orde met de motorzaag om moeilijke bomen te vellen. In deze training maken we gebruik van de tophandle kettingzaag. Staat er geen geschikte startdatum bij voor u of uw collega? Regelmatig plaatsen we nieuwe trainings- en opleidingsdata. Houd onze website in de gaten. 590,00