Groen - Vakman en beheerder begraafplaatsen header

Opleiding Beheerder Begraafplaatsen

Kies een onderdeel

Algemeen

Start oktober 2024

Als beheerder op een begraafplaats heb je jaarrond veel uitdagingen. Het uitvoeren van projecten is in toenemende mate complex en als beheerder heb je ook te maken met de organisatorische en beleidsmatige aspecten rondom de begraafplaats.

Als beheerder van een begraafplaats ben je op de hoogte van alle wettelijke verplichtingen waar een begraafplaats aan moet voldoen en ben je in staat deze te vertalen naar de eigen begraafplaats, de organisatie, de medewerkers, zakelijke relaties en de bezoekers.

Daarnaast heeft de beheerder de zorg dat personeel, materiaal en middelen voor het werk beschikbaar zijn om het beheer van de graven, groenvoorzieningen, paden en de waterhuishoudingssystemen van de begraafplaats te beheren.

Je heb kennis van alle elementen die aanwezig zijn op een begraafplaats (parkachtige en specialistische) en weet voor deze elementen de juiste randvoorwaarden voor het beheer te formuleren en/of te verzamelen. Ook ben je in staat om op basis hiervan een deugdelijk beheerplan en uitvoeringsplan te maken.

Je bent op de hoogte van alle ceremonies die op de begraafplaats plaatsvinden en je bent in staat om de medewerkers hierover te instrueren en, indien nodig, zelf bij te springen. De beheerder begraafplaatsen kan met alle partijen (medewerkers, bezoekers, leveranciers en leidinggevenden) op de juiste wijze en met inleving communiceren. Het beschikken over sterke communicatieve vaardigheden en projectmatig kunnen werken is essentieel.

Dit zijn jouw voordelen

Meer informatie

Om ervoor te zorgen dat de beginnende en ervaren Beheerders Begraafplaatsen zijn/haar vak op professioneel niveau kan (blijven) uitvoeren en op de hoogte is van de laatste stand van zaken op het vakgebied, is gekozen voor een modulaire opbouw van de opleiding.

De volgende modules komen aan bod;

 • Wetgeving
 • Communiceren op begraafplaatsen
 • Begraafplaats specialismen
 • Verhardingen en waterhuishouding
 • Terreinbeheer en onderhoud
 • Financieel/ administratief

Omdat de inhoud van de functie Beheerder Begraafplaatsen qua taken en verantwoordelijkheden kan verschillen is ervoor gekozen om twee modules als specialisatie aan te bieden.

De opleiding is geschikt voor iedereen met affiniteit met het beroep Beheerder Begraafplaatsen.

PC Groene Ruimte gelooft in kwaliteit boven kwantiteit. Daarom zal er voorafgaand aan de opleiding een intakegesprek plaatsvinden. Het doel van dit gesprek is om uw kennisniveau te bepalen en te beoordelen of de opleiding aansluit op uw wensen. Deze intake is geheel kosteloos.

Op basis van de intake geven wij u een advies en daarna maken wij een passende offerte voor u. De intakegesprekken vinden plaats bij IPC Groene Ruimte te Arnhem.

Wanneer je het diploma Beheerder Begraafplaatsen wilt behalen dien je alle modules te met een positief resultaat af te sluiten. Het diploma en de certificaten zijn erkend door de branche.

De exameneisen voor het examen zijn vastgelegd in het examendocument. Klik hier voor inzage

Mogelijk komt deze training in aanmerking voor Colland subsidie. Voor de mogelijkheden en voorwaarden verwijzen wij u naar de website van: Colland Arbeidsmarkt subsidies IPC kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het wel of niet verkrijgen van subsidie.

Inclusief

 • koffie, thee en lunches
 • Lesmateriaal
 • Toegang tot de elektronische leeromgeving (ELO)

Tijdens onze opleiding maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto 'leren door te doen.

Maximaal 16 personen

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt inde groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen

Voor meer informatie kun je contact opnemen met 1 van onze opleidingsadviseurs: 026-3550100. Inschrijven voor de opleiding gaat eenvoudig via de inschrijfbutton op de website. Alleen de startdag staat vermeld. Bij voldoende aanmeldingen zal de opleiding definitief doorgaan en ontvangt elke deelnemer een uitnodiging en lesrooster.

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.