IPC header plankenwambuis heide

Studiekosten verlagen met subsidie

Subsidies voor de scholing van werknemers binnen jouw organisatie of voor jezelf zijn op verschillende manieren te krijgen. Als deelnemer, werkgever of brancheorganisatie kan je soms aanspraak maken op bepaalde regelingen die de studiekosten verlagen. Neem hiervoor contact op met je werkgever of brancheorganisatie.

Kijk ook eens naar:

  • Persoonlijk opleidingsbudget: sommige werkgevers werken met een opleidingsbudget per werknemer om een opleiding, training of cursus mee te volgen. Informeer of dit voor jou ook geldt
  • Colland subsidie: Colland Arbeidsmarkt biedt verschillende subsidieregelingen voor de groene sector, zoals hoveniers, bos- en natuurbeheerders en mensen die werken voor bedrijven die de cao Groen, Grond en Infrastructuur toepassen. Kijk voor de actuele voorwaarden op de website van Colland Arbeidsmarkt.
  • Scholingsvoucher010: woon je in gemeente Rotterdam? Mogelijk kan je aanspraak maken op de subsidieregeling van Scholingsvoucher010. Hiermee wordt tot €2500 vergoed. Kijk voor de actuele voorwaarden op de website van Scholingsvoucher010.
  • Twents Fonds voor Vakmanschap: dit is een subsidieregeling voor als je in de regio Twente woont. De scholingscheque vergoedt, net zoals de regeling hierboven, tot €2500. Kijk voor de actuele voorwaarden op de website van Twents Fonds voor Vakmanschap.

Aanspraak maken op het STAP-budget van de overheid is sinds december 2023 niet meer mogelijk.

IPC website laarzen fauna groen bruin