Onderhoud beeldbestekken oub openbare ruimte

Kleine tuin en parkmachines onderhoud en gebruik

Kies een onderdeel

Algemeen

In de groensector wordt veel gebruikgemaakt van diverse tuin- en parkmachines, zoals heggenschaar, bladblazer, kantensteker, motorstokzaag en aggregaat.

Het werken met deze machines kan lawaai, trillingen, fysieke belasting en schadelijke stoffen met zich meebrengen. Het veilig en verantwoord kunnen werken met deze machines staat in deze kortdurende training voorop.

Er wordt in de praktijk met de machines geoefend, waarbij werktechniek (gebruik, afstellen draagstel en gebruik hulpmiddelen), ergonomie, veiligheid en efficiëntie belangrijke aspecten zijn.

Daarnaast is goed en regelmatig onderhoud vereist om de machine optimaal in te kunnen zetten. In deze training wordt ingegaan op de verschillende (technische) onderdelen van de machine en welk (dagelijks) onderhoud dit vergt. Dit in het kader van: herkennen van het motortype, het juiste gebruik, de verschillende mogelijkheden, oneigenlijk gebruik en inzicht in eventuele alternatieven.

Dit zijn jouw voordelen

 • Veilig en verantwoord werken
 • Ervaren praktijktrainers
 • Arbowet
 • Nieuwe kennis en vaardigheden
 • 1 dag
 • 230,00
Geen plekken beschikbaar

Meer informatie

Na deelname aan deze training bij IPC ben je in staat om in relatie tot de beoogde werkzaamheden en doel, de juiste machine in te zetten.

Je kunt de machine bedrijfsklaar maken, en toepassen met waarborging van de eigen veiligheid en die van anderen.  Na uitvoering van de werkzaamheden kun je bewuster het regulier dagelijks onderhoud uitvoeren.

De volgende onderwerpen komen aan bod;

 • Machinekeuze in relatie tot de werkzaamheden
 • Bouw en werking van de machines
 • Bedrijfsklaar maken van de machines inclusief veiligheidscontrole
 • Waarborgen veilige werkomgeving
 • Waarborgen persoonlijke veiligheid
 • Werktechnieken en werkhouding
 • Arbo wetgeving

Deze training is geschikt voor diegenen die praktische kennis en vaardigheden willen opdoen om veilig en efficiënt te kunnen met diverse kleine tuin- en parkmachines. En daarbij een keuze willen maken voor de juiste machine in relatie tot de aard van de werkzaamheden. Dit op basis van efficiëntie, ergonomie, veiligheid en milieubelasting.

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen.

Digitale Verklaring van deelname


Inclusief

Boek: Tuin- en parkmachines
Lunch & koffie


Tijdens onze opleiding maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto 'leren door te doen.

Maximaal 8 personen

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt inde groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen

Zaagbroek, zaaglaarzen of zaagschoenen, jas, handschoenen en helm met gelaat en gehoorbescherming

Startdata

Kleine tuin en parkmachines onderhoud en gebruik


Er zijn geen startdata van deze opleiding bekend.
Heeft u interesse in deze opleiding?
Neem contact op

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

 1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
 2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
 3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
 4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.