Klimmen knopen 2024

VCM keurmeester

Kies een onderdeel

Algemeen

De Arbowet vereist veilige arbeidsmiddelen regelmatige keuring conform VCM (Veiligheid Checklist Machines) van tuin- en parkmachines is dan een manier om dit aantoonbaar te maken. Het uitvoeren van dergelijke keuringen wordt gedaan door de VCM keurmeester.

Om de keuringen van weinig-risicodragende arbeidsmiddelen te kunnen uitvoeren beschikt de keurmeester over een divers palet aan kennis en vaardigheden. Dit bestaat uit kennis van bestaande wet- en regelgeving, richtlijnen, materiaalkennis, kennis van risicobeheersing, keuringsformulieren en uitwerken van rapportages.

Alle aspecten komen aan bod in deze ééndaagse training, dat wordt afgerond met een praktijkexamen, gecombineerd met een theorie-examen.

Staat er geen geschikte startdatum bij voor u of uw collega? Regelmatig plaatsen we nieuwe trainings- en opleidingsdata. Houd onze website in de gaten.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 026-3550100

Meer informatie over de training en startdata treft u hieronder.

Dit zijn jouw voordelen

  • Aantoonbaar vakbewkaam
  • Erkend certificaat
  • Ervaren praktijktrainers
  • 1 dag
  • Start op: 18 dec. 2024
  • IPC Groene Ruimte
  • 420,00
Nog 1 plek beschikbaar

Meer informatie

  • Relevantie wet- en regelgeving
  • Richtlijnen en normen (CE markering, NEN, ISO) voor keuren van machines
  • Toepassen van gebruikershandleidingen
  • Toepassen van keuringsformulieren
  • risicobeheersing
  • Keuren machines en verwerken in een rapportage
  • Examinering: praktische en theoretische toetsing

Deze training is bedoeld voor organisaties en personen die de veiligheid binnen de bedrijfsvoering willen waarborgen. De training is specifiek gericht op de persoon die als keurmeester van kleine tuin- en parkmachines wil fungeren.

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen. Ervaring en affiniteit met kleine tuin- en parkmachines is een pré.

Digitaal IPC-certificaat VCM

Inclusief

  • Lunch, koffie en thee
  • lesmaterialen 

Exclusief

  • Veiligheidskleding

Tijdens onze opleiding maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals onze Elektronische leeromgeving (ELO) waar video, audio en tekst elkaar op interactieve wijze ontmoeten. We stimuleren van elkaar te leren, wat in de praktijk leidt tot veel groepsinteractie. We ervaren dat deelnemers onderling kennis en ervaringen delen, wat waardevol kan zijn voor jouw dagelijkse praktijk. Ook hechten we veel belang aan de didactische vaardigheden van onze trainers en experts. Van hen kan je dan ook verwachten dat ze werken vanuit het motto 'leren door te doen.

Maximaal 8 personen

We beperken de groepsgrootte zodat je je veilig voelt inde groep om interactief deel te nemen. Ook waarborgen we op deze manier de kwaliteit van de training, zodat je het geleerde goed in de praktijk kan toepassen

Zaagbroek, zaaglaarzen of zaagschoenen, jas, handschoenen en helm met gelaat en gehoorbescherming

Startdata

VCM keurmeester

Kies een datum om je in te schrijven.

18 dec.
IPC Groene Ruimte
18 dec.: 09:00 - 16:00
Nog 1 plek beschikbaar

Referenties

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten gevonden.

Hebben jij en je collega's dezelfde opleidingsbehoefte?

Of heb je liever dat IPC Groene Ruimte naar jouw bedrijfslocatie komt voor de training? Misschien is de opleidings- of trainingsbehoefte nét iets anders dan wat we aanbieden op onze website. Dan is een incompany training bij IPC Groene Ruimte de perfecte oplossing voor jou.

De voordelen van een incompany training bij IPC Groene Ruimte

Voordeliger: Een incompany training of opleiding is per deelnemer in de meeste gevallen voordeliger dan een open inschrijving. Je bespaart ook op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.

Maatwerk: We stemmen het traject af op jouw organisatie en bedrijfsspecifieke omstandigheden, zodat de training naadloos aansluit op jullie behoeften.

Locatie naar keuze: Of het nu bij jou op kantoor is of op onze trainingslocatie in Arnhem, de keuze is aan jou.

Erkend resultaat: Na het succesvol volgen van het maatwerktraject ontvangen jij en je collega's een verklaring van deelname, certificaat of diploma.

Teamspirit: Gezamenlijk leren draagt bij aan de onderlinge interactie en zorgt voor een betere opname en toepassing van de opgedane kennis en kunde.

Incompany op maat in 4 stappen:

  1. Overleg met onze trainers of opleidingsadviseurs: Bespreek situaties uit de werkpraktijk zodat de trainer hiermee aan de slag kan tijdens het traject.
  2. Combineer trainingen: Kies of je verschillende trainingen met elkaar wilt combineren.
  3. Bepaal de duur: Stel de duur per trainings- of opleidingsdag vast.
  4. Aan de slag: Je incompany traject is beklonken. Tijd om te beginnen!

Klaar om samen met je team een op maat gemaakte training te volgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een incompany traject bij IPC Groene Ruimte.

Basis zaagvaardigheden (optioneel ECC 1 of NKC 3)

training In deze praktijkgerichte training leer je veilig en professioneel werken met de kettingzaag. Dagelijks onderhoud, zoals het controleren van de kettingscherpte en -spanning, is essentieel voor het juiste gebruik. In deze training leer je hoe je dit onderhoud uitvoert en waar je op moet letten. Daarnaast leer je het vellen en snoeien van eenvoudige, rechtopstaande bomen tot een diameter van 25 cm. Je werkt volgens de Europese kettingzaagnormen (European Chainsaw Standards), goedgekeurd door een internationaal team van zaagexperts. De specificaties vind je op de website van EFESC. Ook maak je kennis met de LMRA (Laatste Minuut Risico Analyse), waarmee je leert bewust risicoanalyses te maken en besluiten te nemen. Deze training bereidt je ook voor op het optionele ECC1-examen of NKC3-examen. Inschrijven voor het NKC3-examen kan tot 14 dagen voor de start van de training via mail. 585,00

BHV voor boomverzorgers

training Boomverzorgers moeten in geval van calamiteiten snel en efficiënt hulp kunnen verlenen. Deze 2-daagse training bij IPC Groene Ruimte is hier optimaal op ingericht. In deze training leer je doelmatig handelen gericht op het verlenen van de ‘eerste hulp’, zoals dat van een bedrijfshulpverlener (BHV-er) mag worden verwacht. Je leert hierbij onder andere het uitvoeren van een reanimatie en de inzet van een Automatische Externe Defibrillator (AED). Specifiek gericht op het beroep van de boomverzorger wordt het uitvoeren van reddingsacties en evacuaties bij het werken in bomen geoefend. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het fenomeen ‘gordelshock’. Zelfs bij inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften en beschermingsmaatregelen kunnen boomverzorgers betrokken raken bij ongevallen of calamiteiten. Het kunnen verlenen van eerste hulp bij het werken in bomen is een daarom een absolute must voor elke boomverzorger in of rondom de boom. 460,00